Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter Festival 2020
Kaartverkoop van start
Inzoomen. Uitzoomen. En weer scherpstellen. Op het Movies that Matter Festival (20-28 maart in Den Haag) wordt het grote verhaal persoonlijk en worden kleine geschiedenissen episch en rijk.
De kaartverkoop voor het festival is van start! 
Ook het verdiepingsprogrmma met inleidingen en nagesprekken met gasten uit binnen- en buitenland staat nu online.
 

Heb je moeite met kiezen? In deze nieuwsbrief helpen we je een beetje op weg, en tippen we een aantal speciale vertoningen en programma's.

Koop nu je tickets voor MtMF20!

De kaartverkoop voor het Movies that Matter Festival 2020 is gestart. Een overzicht van het volledige programma vind je hier.

Wil je een echte festivalervaring en ga je naar meerdere films? Dan is een strippenkaart iets voor jou. Voor € 54,- zie je 6 films. De strippenkaart is online te koop, of aan de kassa van Filmhuis Den Haag.

Cineville
Cinevillepashouders kunnen op het Movies that Matter Festival met hun pas naar alle vertoningen, met uitzondering van BNNVARA Best of MtMF20, de Trouw-middag en de Escaperoom.

We Are Public
Heb je een We Are Public-pas? Dan kun je met je pas ook naar het Movies that Matter Festival. Bekijk hier welke films je kunt zien.

Prijzen en ticket info
Voor een overzicht van alle prijzen en informatie over kaartverkoop, kijk op deze pagina.

Nieuwe locaties
Naast de hoofdlocaties Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui zijn er dit jaar twee nieuwe Haagse festivallocaties: ook in Pathé Buitenhof en in Theater Dakota zijn dit jaar festivalfilms te zien.

Trouw middag

In samenwerking met mediapartner Trouw orgraniseren we op zaterdag 21 maart in de Kleine Zaal van Theater aan het Spui een middag met twee festivalfilms, gekozen door de redactie. We vertonen Allen Tegen Allen en Camille, met aansluitend een verdiepingsprogramma. Koop hier je combi-ticket.

De Groene Presents

In de Groene Presents zie je op zondag 22 maart in Filmhuis Den Haag de films 143 Sahar Street en Collective. De Groene Amsterdammer orgraniseert bij beide vertoningen een verdiepingsprogramma met gastsprekers en experts uit hun eigen redactie.

Activist

Het Activist-programma bestaat uit acht inspirerende documentaires over het leven en werk van bijzondere mensenrechtenverdedigers, die ook nog eens allemaal persoonlijk aanweizg zijn op het festival. Je kunt ze tegenkomen bij vertoningen van hun films, bij nagesprekken en gewoon in de wandelgangen of aan de bar.

Tijdens de Activist Night op 24 maart brengen we - samen met de nieuwe Amnesty-directeur Dagmar Oudshoorn - een hommage aan alle activisten. De regisseurs van de Activist-films dingen mee naar de Activist Documentary Award voor beste documentaire. Op deze avond vertonen we de documentaire Mai Khoi & The Dissidents, over de activistische en uitgesproken Vietnamese muzikante Mai Khôi, die ook zal optreden.

Bekijk de portretten van alle activisten en de documentaires.

Special guest Roger Ross Williams

Met trots presenteren we dit jaar een retrospectief van de Amerikaanse filmmaker Roger Ross Williams. We vertonen vier films van deze veelzijdige en maatschappelijk betrokken filmmaker, waaronder de VR-film Traveling While Black, gratis te bezoeken op het festival, waarin Williams de kijker plaatst in de Verenigde Staten ten tijde van de rassenscheiding. Roger Ross Williams is op het festival aanwezig voor Q&A's.

Chosen by


In Chosen by kiezen vijf prominente Nederlanders een film waarvan zij vinden dat iedereen die gezien moet hebben. Op het festival zijn ze aanwezig om hun keuze toe te lichten. Dit jaar verwelkomen we Akwasi (Harriet), Martin Koolhoven (Snowpiercer), JeanPaul Paula (Tangerine), Vera Pauw (Hidden Figures) en Roger Ross Williams (Darwin's Nightmare). 

LGBT+

De rechten van LGBT+-ers worden wereldwijd nog steeds op grote schaal geschonden. Daarom presenteren we ook dit jaar met LGBT+ weer een programma vol sprankelende films over het recht om jezelf te mogen zijn. Op donderdagavond 26 maart vindt de feestelijke Queering the Night plaats in Filmhuis Den Haag. Op deze avond vieren we diversiteit en onverschrokkenheid.

VR Cinema

Duik tijdens ons virtual reality programma in een wereld vol geluid en kleur. Dit jaar vertonen we op verschillende festivalllocaties gratis uiteenlopende VR-films en interactieve projecten, die je verplaatsen naar de Amazone, en het Amerika ten tijde van de segregatie. Een overzicht van deze bijzondere projecten vind je hier.

Pubquiz

Op maandagavond 23 maart vindt in het café van Filmhuis Den Haag van 20.30 uur tot 22.30 uur de Movies that Matter Festival 2020 Pubquiz plaats. Ben jij telkens iedereen te slim af en weet je het altijd beter? Meld je dan aan met maximaal vijf mensen per team via 
aanmelden@moviesthatmatter.nl 
o.v.v. ''Pubquiz MtMF20''. Deelname is gratis en er is beperkt plek, dus wacht niet te lang.

Gratis festivalkrant ontvangen?

Gisteren verscheen bij dagblad Trouw de festivalbijlage als special. Deze bijlage staat boordevol praktische informatie over het festival, zoals korte beschrijvingen van alle films, een blokkenschema, achtergrondartikelen en interviews.

Wil jij deze bijlage gratis thuis ontvangen? Bestel deze dan nu (maar wel vóór 16 maart) op onze website. Voorafgaand aan het festival wordt hij per post bij je thuis bezorgd.

Download de festival app!

Heb jij de festival app al op je telefoon? In deze speciale app zie je in een oogopslag welke films vertoond worden en kun je makkelijk je festivalroute plannen.

Download hier de app via Timesquare, voer simpelweg je telefoonnummer in, en je ontvangt een linkje naar de directe download. (De app is in het Engels.)

Amnesty  NPL-DEF  BNNVARA  Trouw - verdieping   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube