Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter Festival 2020 online!
Movies that Matter Festival 2020 online!

We zijn verheugd je te laten weten dat we vanaf vrijdag 20 maart - de dag dat het festival in Den Haag van start zou gaan - toch een selectie van films uit het programma van het Movies that Matter Festival 2020 online kunnen aanbieden! We werken hiervoor samen met Picl en Filmhuis Den Haag. Ook publiceren we vanaf vrijdag op onze site verschillende interviews met de makers van de films.

Door de coronacrisis moesten we het festival, dat van 20 t/m 28 maart zou plaatsvinden in Den Haag, helaas annuleren. Een selectie van de films, plus nagesprekken met makers waar mogelijk, komt nu vanaf vrijdag 20 maart online beschikbaar.  

Op deze pagina kun je het volledige overzicht van films zien die online beschikbaar zijn. Er worden mogelijk meer films toegevoegd, dus hou de website in de gaten.

Artistiek directeur Margje de Koning: "We zijn erg blij dat we op deze manier deze belangrijke films toch voor het publiek beschikbaar kunnen stellen. Uiteraard hebben we met pijn in het hart het festival met indrukwekkende gasten en mensenrechtenactivisten moeten annuleren, maar we kunnen nu met Picl een fantastisch online filmprogramma aanbieden."

Hoe werkt het?
De festivalfilms zijn vanaf vrijdag 20 maart beschikbaar. Sommige films zijn maar een paar dagen te bekijken, andere zijn langer beschikbaar, houd dat goed in de gaten. 
Per film betaal je 8,50 euro en daarvoor krijg je 48 uur toegang. 

De inkomsten per verkochte view gaan naar Movies that Matter en Filmhuis Den Haag. Met iedere view steun je dus het festival en het filmtheater. Kortingscodes en acties zijn niet geldig.

Competities
Ook zullen de makers van de films in de vier competities – Activist, Camera Justitia, Dutch Movies Matter en Students’ Choice – alsnog meedingen naar de awards. De jury’s bekijken de komende dagen de competitiefilms online en beraden zich via skype over de winnaar. Op woensdag 25 maart maken we op onze website de prijswinnaars bekend.

Amnesty  NPL-DEF  BNNVARA  Trouw - verdieping   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube