Logo Movies that Matter Movies that Matter Festival 2020 Online
MtMF20 Online van start!

Het Movies that Matter Festival 2020 Online is vandaag gestart. Door de maatregelen rondom het coronavirus kon het festival in Den Haag niet doorgaan. Dus brengen we het festival nu bij je thuis. Op Picl.nl kun je kiezen uit 18 festivalfilms. Op onze site staan interviews met de filmmakers. De komende dagen zullen we steeds meer interviews toevoegen. We zijn blij dat we je deze belangrijke films toch kunnen aanbieden, en verwelkomen je van harte op ons online festival!

Openingsfilm: Lamentations of Judas

De geplande openingsfilm van ons festival in Den Haag is ook online te zien. In Lamentations of Judas portretteert de Nederlandse documentairemaker Boris Gerrets Angolese soldaten die ooit meevochten in de koloniale oorlog van 'wit' Zuid-Afrika. Eind jaren 80 krijgen zij onderdak in het ruïnestadje Pomfret. Wanneer Gerrets jaren later afreist naar Zuid-Afrika en enkele achtergebleven veteranen vraagt naar de rol die zij speelden in de oorlog, stuit hij op een muur van stilte. Om hen de confrontatie met het verleden aan te laten gaan, besluit hij ze te laten spelen in het verhaal van de Bijbelse figuur Judas Iskariot, het symbool van verraad.

Lamentations of Judas is tot en met 22 april te zien op Picl

Op onze site staat een interview met producent Eric Velthuis, waarin hij vertelt over het ontstaan van deze bijzondere documentaire, en hoe de protagonisten zelf reageerden op de film.

Winter Journey

Winter Journey is de bijzondere vertelling over het leven van de Joodse ouders van Martin Goldsmith, die nazi-Duitsland ontvluchtten. De gesprekken die Martin met zijn vader had worden nagespeeld, waarbij Bruno Ganz de rol van de vader prachtig vertolkt. De verhalen over de jonge geliefden komen volledig tot leven dankzij inventief gebruik van archiefmateriaal.

In het interview op onze site gaat regisseur Anders Østergaard in op zijn fascinatie met het onderwerp uit zijn documentaire en over het belang van deze film in deze tijd. Winter Journey is tot en met 19 april te zien op Picl.nl.

Allen Tegen Allen

Allen Tegen Allen is een diepgravende en onthullende documentaire over het ontstaan van het vooroorlogse fascisme in Nederland aan de hand van uniek archiefmateriaal. Het resultaat is een angstwekkend beeld van waar nationalisme in kan ontaarden.

Regisseur Luuk Bouwman vertelt in het interview op onze site over de research die nooit eerder vertoond archiefmateriaal opleverde en de overeenkomsten tussen de politieke retoriek van toen en nu. Allen Tegen Allen is tot en met 28 maart te zien op Picl.nl

Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Amnesty  NPL-DEF  BNNVARA  Trouw - verdieping   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube