Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief mei
Thuis op de bank met MtM

De filmtheaters zijn helaas gesloten, maar wij voorzien je in deze quarantaine dagen van movies that matter die je thuis op de bank kunt kijken. Zo vertonen we in mei samen met Pakhuis de Zwijger gratis festivalfilms met verdiepings-programma’s. Op Vitamine Cineville kunnen Cineville-pashouders een week lang gratis films kijken die wij hebben uitgekozen. Ook bieden we je in deze nieuwsbrief een leuke winactie, uiteraard voor een film die je thuis kunt kijken.

MtMF x Pakhuis de Zwijger

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseren wij in mei drie gratis vertoningen van spraakmakende films uit onze festivalselectie van 2020. Daarbij presenteren we bij elke film een live verdiepingsprogramma met de filmmakers en aansprekende gasten. Zo bieden we deze filmmakers toch nog een online podium én kan het publiek in gesprek gaan met de filmmakers. De films en naprogramma's zijn te zien op de site van Pakhuis de Zwijger.

12 mei, 20.00
Little Germans
De film is 48 uur voor en na afloop van het verdiepingsprogramma gratis te zien.

19 mei, 20.00
Stop Filming Us
De film is 24 uur voor en na afloop van het verdiepingsprogramma gratis te zien.

26 mei, 19.30
Even After Death
De film is 48 uur voor en na afloop van het verdiepingsprogramma gratis te zien.

DE GROENE FILMCLUB: 143 SAHARA STREET

Elke maand is er een MtM-film te zien bij De Groene Filmclub, gratis voor abonnees van De Groene Amsterdammer. In mei vertonen we de documentaire 143 Sahara Street. Deze film werd geselecteerd voor het Movies that Matter Festival 2020.

In de uitgestrekte Algerijnse Sahara biedt Malika haar gasten een plek om bij te komen, een maaltijd en vooral een luisterend oor in haar kleine winkeltje. Chauffeurs, muzikanten en onverstaanbare toeristen, Malika luistert naar al hun verhalen. 143 Sahara Street is een liefdevol portret van een innemende vrouw en de schoonheid van het Algerijnse landschap.

Winactie: Atlantique


In samenwerking met Cinéart bieden we een gratis VOD-link voor de film Atlantique, winnaar van de Grand Prix op het filmfestival van Cannes.

De film verhaalt over de twee jonge Senegalese geliefden Ada en Souleiman. Hen wacht een sombere toekomst. Ada staat op het punt te trouwen met een man waar ze niet van houdt, waarop Souleiman besluit het land via de oceaan te verlaten, op zoek naar een betere toekomst. Een aantal dagen na zijn vertrek verstoort een brand het huwelijksfeest van Ada.

Winnen? Stuur een mail o.v.v. 'Winactie Atlantique' naar info@moviesthatmatter.nl.

MtM en Vitamine Cineville

Heb je een Cinevillepas en kun je daar nu geen gebruik van maken omdat de filmtheaters dicht zijn? Niet getreurd: Cineville heeft Vitamine Cineville in het leven geroepen. Een manier om in deze vreemde tijd een paar échte Cineville-films online thuis te kijken.

Ook Movies that Matter haakt aan bij Vitamine Cineville: van 18 t/m 24 mei zijn de volgende movies that matter hier gratis te bekijken met je Cinevillepas: Amal, The Last Male on Earth, Leto, A Season in France en Woman at War.

Thuiskijktips

De komende weken kun je op onze website en social media thuiskijktips vinden van MtM-medewerkers. Deze films zijn te zien op VOD-platforms. In mei tippen wij onder andere Waltz with BashirSon of Saul en Joshua: Teenager vs Superpower, die op MtMF18 te zien was.

Interviews MtMF20 Online

Na de annulering van het festival in Den Haag, vertoonden we enkele festivalfilms online. Als verdieping bij de films interviewden we de makers, onder wie regisseur Andy Cohen van de Activist Documentary Award-winnaar Ximei. Klik hier voor een overzicht van alle interviews op ons YouTube-kanaal.

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube