Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief juni
Films voor thuis

De bioscopen gaan straks weer open, maar er is beperkte ruimte. Gelukkig is er online ook nog genoeg te kijken, vanuit je eigen huis. Zo organiseren we in samenwerking met Pakhuis de Zwijger een gratis vertoning van de documentaire Winter Journey, met aansluitend een verdiepingsprogramma. Ook is er weer een nieuwe MtMF documentaire te zien bij De Groene Filmclub én bieden we je een leuke winactie. Benieuwd naar meer films voor thuis? Neem een kijkje op onze site. Het MtM-team tipt daar regelmatig haar favoriete films op VOD-platforms. 

MtM x Pakhuis de Zwijger Online
Even After Death en Winter Journey

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseren we een aantal gratis vertoningen van festivalfilms met een verdiepingsprogramma. Op 26 mei is de documentaire Even After Death te zien en op 2 juni de documentaire Winter Journey.

Even After Death is vanaf 24 mei vier dagen gratis te bekijken op de site van Pakhuis de Zwijger.
Op 26 mei is er om 19.30 uur een gesprek met regisseur Douglas Herman, co-regisseur Said Reza Hossini Adib en uitvoerend producent Sonia Nandzik onder leiding van journalist en programmamaker Bahram Sadeghi.

Over de film
Zowel poëtisch als verontrustend eerbetoon aan de vele vluchtelingen die verdronken terwijl ze probeerden Europa te bereiken via de Middellandse Zee. Een pleidooi tegen verwaarlozing en vóór een menselijke kijk op de realiteit aan de Europese grenzen. Gefilmd door vluchteling-filmmakers die zelf de dodelijke overtocht overleefden.

Winter Journey is vanaf 31 mei vier dagen gratis te bekijken via de site van Pakhuis de Zwijger.
Op 2 juni start om 20.00 uur een gesprek met regisseur Anders Østergaard. Het gesprek wordt geleid door journalist en programmamaker Bahram Sadeghi.

Over de film
Bijzondere vertelling over het leven van de Joodse ouders van Martin Goldsmith, die nazi-Duitsland ontvluchtten. De gesprekken die Martin met zijn vader had worden nagespeeld, waarbij Bruno Ganz de rol van de vader prachtig vertolkt. De verhalen over de jonge geliefden komen volledig tot leven dankzij inventief gebruik van archiefmateriaal.

De Groene Filmclub: La Causa

Elke maand is er een online film te zien bij De Groene Filmclub, gratis voor abonnees van De Groene Amsterdammer. In juni vertonen we de documentaire La Causa, is een shockerend verslag van de dystopische wereld in de Venezolaanse gevangenis PGV. De overheid heeft zich teruggetrokken en de gevangenen zijn de baas. Undercover gefilmd, soms met verborgen camera’s, gedurende een periode van vijf jaar.

Winactie Picl


Vanaf 25 mei is The Miseducation of Cameron Post te zien op Picl. Deze speelfilm vertelt het waargebeurde verhaal van een meisje, dat door haar pleegouders naar een instituut wordt gestuurd om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen. In samenwerking met Picl verloten we drie viewing links. Winnen? Stuur dan voor dinsdag 26 mei een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. Winactie Miseducation.

Stage vacatures

Movies that Matter heeft verschillende vacatures openstaan voor stages die vanaf september starten. We zoeken stagiairs/vrijwilligers voor diverse afdelingen. Bekijk hier alle vacatures. Sluitingsdatum voor alle vacatures is 5 juni 2020

Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube