Logo Movies that Matter Movies that Matter x Pakhuis de Zwijger
Vanavond: Black Lives Matter Debat + Film

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseren we vanavond in het kader van Black Lives Matter een verdiepingsprogramma rond de documentaire The Apollo.

Start verdiepingsprogramma: 10 juni, 21.00 u
Het verdiepingsprogramma is gratis te zien via deze link

Verdiepingsprogramma
Naar aanleiding van de documentaire gaat moderator Bahram Sadeghi in gesprek met de Oscarwinnende regisseur Roger Ross Williams, documentairemaker en theaterproducent Guilly Koster (New Media Platform) en onze artistiek directeur Margje de Koning. Ze spreken over de verzetsgeschiedenis van het legendarische muziektheater The Apollo in New York en de noodzakelijke aanpak van institutioneel 'white privilege’ in de media en cultuur.

Over de film
Swingende documentaire over het vermaarde Apollo Theater in Harlem, New York. De film toont de niet te onderschatten rol die het theater speelde in de carrière van zwarte artiesten en de zwarte gemeenschap in New York.

The Apollo en alle andere HBO films en series in Nederland zijn exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series XL, Home of HBO®.

Lees meer over de film en het programma.

WILLIAMS ZET ZICH IN VOOR ZWARTE FILMMAKERS

In een recent interview met IndieWire spreekt regisseur Roger Ross Williams zich uit over de positie van zwarte regisseurs in de filmindustrie. Met zijn productiemaatschappij One Story Up zet hij zich in voor beginnende, talentvolle zwarte filmmakers.

Williams zou als hoofdgast aanwezig zijn op het Movies that Matter Festival 2020, waar een retrospectief van zijn films gepland stond. Zijn VR-film Traveling While Black, eerder geselecteerd voor MtMF20, verkent het decennialang durende gevecht voor burgerrechten voor zwarte Amerikanen.

Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Amnesty  NPL-DEF   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube