Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
Nog 1 nachtje...

Nog één nachtje slapen en dan barst het Movies that Matter Festival los in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Er zijn al diverse vertoningen uitverkocht, wacht niet te lang met reserveren!

Bij meer dan de helft van de filmvertoningen is er verdieping in de vorm van een inleiding of nagesprek. Ook zijn er iedere dag gratis toegankelijke talkshows op het VARA Podium in de foyer van Theater aan het Spui en is er dagelijks dag live muziek.

Partner Programma's

Het Movies that Matter Festival kent dit jaar een aantal bijzondere samenwerkingen met festivalpartners. Zo organiseert Hivos bij de films In the Sands of Babylon, Vessel en Stories of Our Lives diverse naprogramma's met spraakmakende gasten.

De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen verzorgt op dinsdag 24 maart een naprogramma bij de film Vessel, met de uitreiking van de Els Borst Oeuvre Award.

Op woensdag 25 maart organiseert het Prins Claus Fonds een programma rond de lancering van de publicatie Syria Speaks.

Op donderdag 26 maart presenteert de VN vluchtelingenorganisatie UHNCR een programma bij de speelfilm Border.

Vredescampagne Masterpeace vertoont de muziekfilm Be a Nelson (besloten).

VARA DAG

Op zondag 22 maart van 11.00 - 17.30 vindt in Theater aan het Spui zaal 1 de VARAdag plaats met een aantal hoogtepunten uit het festivalprogramma. Dit jaar zijn dat: openingsfilm Timbuktu, het poëtische Come to my Voice en de geanimeerde documentaire The Wanted 18. Na afloop van Timbuktu en The Wanted 18 volgen nagesprekken met respectievelijk Mali-deskundige Ieteke Schouten en de regisseur van de film Amer Shomali. Presentatie door filmmaker Elena Lindeman.
Kaarten voor deze films zijn ook los te koop.

VARA films op TV

En voor degenen die niet naar het festival in Den Haag kunnen komen zendt mediapartner VARA tussen 23 en 27 maart vier movies that matter uit op NPO2.
Dit jaar drie documentaires en afsluitend een speelfilm:
Dinsdag 24 maart 23.00 uur The Shelter
Woensdag 25 maart 23.00 uur First to Fall
Donderdag 26 maart 00.00 uur Give Up Tomorrow
Vrijdag 27 maart 23.30 uur Miele

Winactie Fair Trade

De festivalfilms Marmato en I Want to See the Manager behandelen elk op eigen wijze thema's als globalisatie en (on)eerlijke handel. In het boek Kun je een betere wereld kopen? De consument en het fairtrade-complex gaat schrijver Wouter Mensink in op de vraag of de consument verantwoordelijk gehouden kan worden voor mensenrechten-schendingen elders in de wereld.

Movies that Matter verloot een aantal exemplaren van dit boek. Winnen? Stuur een festivalticket van één van de eerder genoemde films op naar Movies that Matter, Postbus 1968, 1000 BZ, Amsterdam en vermeld je adresgegevens. Winnaars ontvangen voor 1 mei het boek per post.

Eat & Greet

Tijdens het dineren luisteren naar het indrukwekkende verhaal van een mensenrechtenactivist, én de kans krijgen deze bijzondere mensen persoonlijk te ontmoeten. Dat is Eat & Greet. In de Studio van Filmhuis Den Haag tussen 18.00 - 19.00 uur.

Zo 22-3: Albie Sachs, Ma 23-3: Hafsat Abiola, Di 24: Maurice Tomlinson; Woe 25: Maryam al-Khawaja, Do 26: Nawal el Saadawi, Vrij 27: Yassin al-Haj Saleh

Erbij zijn? Reserveer dan aan de kassa van Filmhuis Den Haag of via 070 - 3656030. De prijs is 14,50 euro voor het diner, inclusief drankje. Het diner is op te halen in het restaurant van het Filmhuis Den haag.

Verdieping

Bij meer dan de helft van de vertoningen is er verdieping in de vorm van een inleiding of nagesprek. Iedere dag zijn er op het VARA Podium in de foyer in Theater aan het Spui gratis toegankelijke talkshows met uiteenlopende gasten uit binnen- en buitenland. Bekijk hier de dagelijkse talkshows en debatten. Benieuwd wie er dit jaar allemaal te gast zijn op het festival? Bekijk hier de gastenlijst.

LEES MEER
MUSIC that Matters

Elke dag is er ook van music that matters genoten worden: van zigeuner tot reggae en van blues tot dance. Alle muziekoptredens zijn GRATIS toegankelijk en vinden plaats op het VARA Podium in de foyer van Theater aan het Spui. Dit jaar treden onder meer de Malinese bluesmuzikant Samba Touré en de populaire Nederlandse band Maison du Malheur op.

LEES MEER
NPO themaweek

Eén van de hoogtepunten van het festival dit jaar is de wereldpremière van Burden of Peace op zaterdag 21 maart. In deze documentaire portretteert de jonge filmmaker Joey Boink Claudia Paz y Paz, de eerste vrouw aan het hoofd van het Openbaar Ministerie in Guatemala. Donderdag 26 maart beleeft Burden of Peace zijn Nederlandse televisie première op NPO Doc en Joey Boink is de hele week gastcurator van het themakanaal.

LEES MEER
Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube