Logo Movies that Matter Juli 2020
Zomerse filmreis

Twijfel je nog over je vakantieplannen? Geen punt, de films in deze nieuwsbrief nemen je mee op wereldreis. In Noord-Philadelphia maak je kennis met drie bijzondere vrouwen die een café bestieren. Atalya uit Israël laat zien wat moed is. En in het broeierige Barcelona zie je een oude liefde tussen twee mannen weer opbloeien.

Of je nu in de bioscoop zit of thuis, met onze programma's en filmtips zit je altijd goed.

MtM x Pakhuis de Zwijger Online: Angels on Diamond Street

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseren we een gratis online vertoning van Angels on Diamond Street, met aansluitend een verdiepingsprogramma met regisseurs Corinne van Egeraat en Petr Lom, en burgerrechtenactivist Barbara Easley-Cox. De avond staat onder leiding van moderator Bahram Sadeghi.

Start verdiepingsprogramma: dinsdag 30 juni, 21.00 uur
De film is 48 uur vooraf en na afloop van het verdiepingsprogramma gratis te zien via de website van Pakhuis de Zwijger. Het nagesprek zal daar ook live te volgen zijn. 

Over de film
Barbara, Mamie en pastoor Renee zijn de drie bijzondere vrouwen die The Advocate Cafe bestieren, de gaarkeuken in de Church of the Advocate in Noord-Philadelphia. Wanneer de ongedocumenteerde Mexicaanse familie van Carmela Hernandez aanklopt voor hulp, aarzelen de vrouwen geen seconde: ‘Carmela’s verhaal is ons verhaal.’

De Correspondent: Een vreemde wereld

Leden van De Correspondent kunnen van 26 juni tot en met 5 juli gratis kijken naar de documentaire Een vreemde wereld.

Documentairemaker Julia von Graevenitz volgde een jaar lang twee Syriërs en twee Eritreeërs tijdens hun eerste jaar van integratie: de verhuizing uit het asielzoekerscentrum, de strijd om gezinshereniging, starten met de Nederlandse taal, kennismaken met de Nederlandse normen en waarden. Wat mogen we verwachten van vluchtelingen? Wat is er voor nodig om succesvol te integreren?

Bios-tips


Op 2 juli gaat Fin de siglo in première, waarin twee mannen elkaar in Barcelona ontmoeten en na een dag samen te hebben doorgebracht, erachter komen dat ze twintig jaar geleden elkaar ook al hebben gezien. Diezelfde dag opent Bacurau, een bijzondere mix van western, horror en science fiction in het Noorden van Brazlië, maar ook een geëngageerd drama dat genadeloos dicht op de hedendaagse realiteit zit. Collective (eerder geselecteerd voor MtMF20), een zorgvuldig gecomponeerde, thrillerachtige docu over medische schandalen en corruptie in Roemenië, draait vanaf 9 juli in de bioscopen.

De Groene Filmclub: Objector

Elke maand is er een online film te zien bij De Groene Filmclub, gratis voor abonnees van De Groene Amsterdammer. In juli vertonen we de documentaire Objector.

Atalya is 19 en staat voor het grootste dilemma van haar leven: moet ze het bevel opvolgen om het Israëlische leger in te gaan? Ze wil niet medeplichtig zijn aan de bezetting van Palestijns land. Maar de druk op haar – zowel van familie als van de maatschappij – is enorm.

De Groene Filmclub is het online filmplatform van weekblad De Groene Amsterdammer, met iedere maand een documentaire over een actueel thema, met inleiding door een redacteur van De Groene Amsterdammer.

Online verdieping:
The Miseducation of Cameron Post

The Miseducation of Cameron Post is nu te zien op Picl en Vitamine Cineville. In samenwerking met distributeur Cinéart organiseren we op donderdagavond 2 juli een verdiepingsprogramma bij deze film. Deze is live te volgen via onze Facebookpagina. Houd onze socials in de gaten voor meer info.

Over de film
Wanneer Cameron Post (Chloë Grace Moretz) tijdens een schoolfeest betrapt wordt als ze zoent met een meisje, sturen haar pleegouders haar naar een instituut om haar van haar homoseksuele gevoelens af te helpen.

Met de hulp van God, veel bidden en het onderdrukken van verlangens en gevoelens moet het lukken. Althans, zo vindt de leiding. Voor de tieners is het allemaal vooral verwarrend: sommige proberen zich koste wat het kost aan de regels te houden, andere keren zich juist tegen de bizarre ideologie. Voor Cameron blijkt het instituut een uitstekende plek om andere ‘outcasts’ te ontmoeten.

 
Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Amnesty nieuw  NPL nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube