Logo Movies that Matter Augustus
Volop films in de zomer

Films kijken én van het weer genieten? Dat kan ook in de zomer. Zo kun je bij filmfestivals Pluk de Nacht en Ook van Jou films kijken in de buitenlucht. Maar de bioscopen en theaters bieden je genoeg redenen om de filmzaal op te zoeken. In deze nieuwsbrief zie je welke premières en festivals we nog meer aanraden. Blijf je liever binnen? Doe dan mee aan onze winactie: twee maanden gratis films kijken op CineMember.

Winactie: 2 maanden gratis Cinemember

Wij mogen 3 nieuwsbrieflezers gelukkig maken met een gratis abonnement van twee maanden bij VOD-platform CineMember. Op CineMember vind je meer dan 700 kwaliteitsfilms. Ook vind je er een speciale selectie met Movies that Matter-films.

Winnen? Stuur uiterlijk 31 juli een mail naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'Winactie CineMember'.

Zomerfestivals

Ook deze zomer vinden er veel filmfestivals plaats. Van 13 t/m 23 augustus strijkt Pluk de Nacht weer neer op het Stenen Hoofd in Amsterdam, waar je onder de sterrenhemel films kunt kijken. De data en locatie van de Utrechtse editie worden binnenkort bekendgemaakt op de site van Pluk. Ook Dakota zoekt de buitenlucht op met Ook van Jou - Buitenbioscoop, 31 juli en 1 augustus in Den Haag. LGBTQ-filmfestival Roze Filmdagen vertoont de hele zomer films in Het Ketelhuis in Amsterdam. Op 29 augustus zijn er vier films en een shorts-programma te zien. En tot en met 19 augustus zie je Women Make Film in Eye Filmmuseum, een verzwegen filmgeschiedenis, met vrouwen in de hoofdrol.

Bioscooptips

Op 6 augustus gaat Lamentations of Judas, eerder geselecteerd als openingsfilm van MtMF20, in première; een prikkelende documentaire over de mannen van ‘Bataljon 32’, zwarte Angolezen die vochten voor wit Zuid-Afrika. 13 augustus verschijnt The Kingmaker, Imelda Marcos in de bioscopen, een portret van de voormalige first lady van de Filipijnen. Een vrouw met waanideeën, omringd door bedienden, jaknikkers en buitensporige rijkdom. Dezelfde dag opent Moffie, een zinderende boekverfilming over de 18-jarige Nicholas die zijn homoseksuele gevoelens moet verbergen tijdens zijn militaire dienst voor Zuid-Afrika.

Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Amnesty nieuw  NPL nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube