Logo Movies that Matter Nieuwsbrief September 2020
Films en verdieping

Nu de zomer op z'n eind loopt, brengen we weer prachtige programma's naar de filmtheaters en bij je thuis. Zo trappen we in september het nieuwe On Tour-seizoen af met de prijswinnende documentaire Sidik en de panter. Ook zetten we onze samenwerking met Pakhuis de Zwijger voort. We vertonen online vier films met live verdiepingsprogramma's. 

Kortom: september belooft een mooie start van het nieuwe culturele seizoen te worden!

Winactie - Movies that Matter On Tour

In september start het splinternieuwe Movies that Matter On Tour-seizoen. We brengen vier indrukwekkende films naar zestien filmtheaters door heel Nederland. Bekijk hier wanneer de films bij jou in de buurt worden vertoond.

Het bekroonde Sidik en de panter opent komende maand de Tour. In het adembenemende berglandschap van Koerdisch Irak zoekt Sidik naar een panter, die al 25 jaar niet in het gebied is gesignaleerd. De vondst van de panter zou kunnen betekenen dat het gebied tot nationaal reservaat wordt verklaard. Sidik hoopt dat oorlogen en conflicten daarmee tot het verleden behoren.

Speciaal voor nieuwsbrieflezers verloten we deze maand 4 x 2 vrijkaarten voor een On Tour-film naar keuze in een filmtheater bij jou in de buurt. Winnen? Stuur uiterlijk 4 september een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'Winactie MtM On Tour 2020' en vermeld je adres. Snelle beslissers winnen, dus wacht niet te lang!

Meer over Movies that Matter On Tour
Nieuwe reeks MtM x Pakhuis de Zwijger

In samenwerking met Pakhuis de Zwijger organiseren we vanaf september weer een aantal online vertoningen van festivalfilms met aansluitend een verdiepingsprogramma. De volgende films kun je de komende tijd verwachten:

Di 8 september | La Causa
Di 15 september | The Scarecrows
Di 22 september | Lola vers la mer
Do 1 oktober | Lamentations of Judas

Bekijk ons evenementenoverzicht
Objector bij De Groene Filmclub

Atalya is 19 en staat voor het grootste dilemma van haar leven: moet ze het bevel opvolgen om het Israëlische leger in te gaan? Ze wil niet medeplichtig zijn aan de bezetting van Palestijns land. Maar de druk op haar – zowel van familie als van de maatschappij – is enorm.

De documentaire Objector is vanaf 1 september een maand lang online te zien bij De Groene Filmclub, gratis voor abonnees. Heb je geen abonnement? Neem dan nu een proefabonnement (10 weken voor € 15).

Film by the Sea

Van 11 tot 20 september vindt de 22e editie van het festival Film by the Sea plaats in Vlissingen. Hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Dit jaar zijn er bovendien een aantal creatieve specials toegevoegd aan het programma, zoals een Drijf-Uit en een Drive-In, waar je op gepaste afstand in de buitenlucht van films kunt genieten. 

Movies that Matter organiseert in samenwerking met het festival en IFFR een mooi programma voor scholieren uit het voortgezet onderwijs en mbo.

Bioscooptips

Deze maand verschijnen er twee MtMF20 titels in de filmtheaters. Vanaf 17 september zie je Atlantis, over voormalig soldaat Sergey die in het door oorlog verwoeste Oekraïne van 2025 zijn leven opnieuw betekenis probeert te geven. Het tedere liefdesverhaal Deux is vanaf 24 september te zien. Als Madeleine een infarct krijgt, moet haar geheime liefde Nina vechten voor de kans om voor haar te zorgen. Verder kun je je verheugen op Rocks, een hoopvol portret van een groep tienermeiden van diverse achtergronden uit Oost-Londen die elkaar door moeilijke tijden steunt, dat 24 september uitkomt. 

Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Amnesty nieuw  NPL nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube