Logo Movies that Matter Nieuwsbrief november
Feest voor filmliefhebber

November is een feestmaand voor de filmliefhebber. Op het witte doek en online brengen filmfestivals je premières van bijzondere films van over de hele wereld. Voor een van die festivals geven wij maar liefst vijf codes voor een gratis online vertoning weg.

Komende maand presenteren we ook weer een sterke documentaire in De Groene Filmclub. Ook de On Tour-film van november is een actuele en aangrijpende film. Benieuwd wat er nog meer gebeurt in de filmtheaters? Wij tippen in deze nieuwsbrief ook onze favoriete filmpremières.

MtM On Tour: Antigone

Met Movies that Matter On Tour brengen we de favoriete films van ons festival naar filmtheaters in 16 steden door heel Nederland. Elke maand presenteren we een spraakmakende film met een inleiding of verdiepingsprogramma. In november vertonen we de fascinerende speelfilm Antigone.

Antigone vluchtte als kind met haar broers en zus vanuit Algerije naar Canada. Als Antigone’s broer wordt doodgeschoten door de politie en haar andere broer dreigt te worden gedeporteerd, smeedt ze een riskant plan om de familie te redden. Meelevend drama over opoffering, gerechtigheid en het leven van immigranten.

Bekijk hier waar en wanneer de film te zien is.

Winactie ENFF

Het Eastern Neighbours Film Festival  presenteert jaarlijks de beste films uit Oost- en Zuidoost-Europa. Komende editie modereert onze artistiek directeur Margje de Koning de online live talk Woman's Power. Het festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 15 november, online via filmplatform Picl, en wij mogen vijf codes weggeven waarmee je gratis online een film naar keuze kunt kijken. Winnen? Stuur een mail naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'Winactie ENFF'.

 

Cinetree & MtM

Heb je al onze selectie met de beste MtM-films van de afgelopen jaren op Cinetree bekeken? Onlangs is hier Adam aan toegevoegd, Maryam Touzani's ontroerende debuutfilm waarin de zwangere Samia in Casablanca werk en onderdak vindt bij een alleenstaande moeder. Verder zie je onder andere Gouden Palm-winnaar Son of Saul, en Stop Filming Us, een fascinerende studie over de westerse blik op andere culturen en tevens prijswinnaar op MtMF20. Bekijk hier het overzicht van alle films die we presenteren op Cinetree.

De Groene Filmclub: 17 Blocks

Twee decennia uit het leven van de familie Sanford-Durant, deels gefilmd in homevideo. Nadat filmmaker Davy Rothbart de 9-jarige Emmanuel ontmoette op een basketbalveld in Washington D.C., gaf hij hem een camera om zijn leven te filmen. Het resultaat is grappig, ontroerend, grimmig en hoopvol.

De documentaire 17 Blocks is vanaf 1 november een maand lang online te zien bij De Groene Filmclub, gratis voor abonnees. Heb je geen abonnement? Neem dan nu een proefabonnement (10 weken voor € 15).

Filmfestivals

November zit bomvol fantastische filmfestivals. Van 16 november t/m 6 december vindt de 33e editie van IDFA plaats. Dit jaar vertoont het grootste documentaire filmfestival ter wereld films in 40 theaters door het hele land én online. Op 4 november trapt Eastern Neighbours Film Festival af. Tot en met 15 november zie je op ENFF de nieuwste en meest bijzondere films uit Oost- en Zuidoost-Europa. En op het Leiden International Filmfestival zie je vanaf 29 oktober 11 dagen lang premières en speciale programma's. Van arthouse tot blockbuster en alles daar tussenin.

Bioscooptips

Op 29 oktober gaat La Última Primavera in première, aangrijpend sociaal-realistisch drama en een intiem portret van de Spaanse familie Gabarre Mendoza. Vanaf 12 november draait La dea fortuna in de bioscopen. Alessandro en Arturo staan op het punt na 15 jaar hun relatie te stoppen, maar dan krijgen ze tijdelijk de verantwoordelijkheid voor de twee kinderen van een zieke vriendin wat hun leven compleet op de kop zet. En vanaf 19 november zie je Police, een Franse speelfilm over een politieagente die tot het besef komt dat het leven van een man die het land dreigt te worden uitgezet in gevaar brengt door hem terug te sturen.

Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Amnesty nieuw  NPL nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube