Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter Festival breekt record
Veel dank!

Het Movies that Matter Festival zit er weer op. Het team kijkt terug op een succesvolle editie die door een recordaantal van ruim 25.000 mensen bezocht werd. We bedanken graag alle gasten, moderators, bezoekers en natuurlijk de vrijwilligers en ambassadeurs voor deze mooie editie. Zonder jullie inzet was het niet zo geslaagd geweest!

Het festival zit erop, maar Movies that Matter gaat dit voorjaar nog verder met het vertonen van mooie films in de bios, op TV en online.

Winnaars MTMF 2015

Deze festivaleditie vielen zes documentaires en een tweetal activistes uit Bahrein in de prijzen. De awards werden tijdens de dagelijkse talkshows uitgereikt.

De A Matter of ACT Human Rights Award, bestaande uit de Gouden Vlinder en een geldprijs van 5000 euro ging naar Maryam en Zainab al-Khawaja. Zij zijn te zien in de film We Are the Giant.

De A Matter of ACT Documentary Award, bestaande uit de Gouden Vlinder en een geldprijs van 4000 euro ging naar The Man Who Mends Women - The Wrath of Hippocrates van regisseur Thierry Michel. Een special mention van de A Matter of ACT jury ging naar The Abominable Crime van Micah Fink.
De Camera Justitia jury bekroonde regisseur Nima Sarvestani met de Camera Justitia Award, bestaande uit de Zilveren Vlinder en een geldprijs van 5000 euro voor zijn documentaire Those Who Said No.

De publieksprijs van het festival, de VARA Audience Award en een geldbedrag van 2500 euro ging naar The Look of Silence van Joshua Oppenheimer.

De studentenjury van de Haagse Hogeschool bekroonden We Are the Giant van Greg Barker met de Students' Choice Award. De MovieZone MTM Award van de jongerenjury ging naar Toto and his Sisters van Alexander Nanau. 

'Difret' in On Tour

In april vertoont Movies that Matter On Tour de prachtige speelfilm Difret over de veertienjarige Ethiopische Hirut die op weg van school naar huis wordt ontvoerd door een bende landarbeiders. Een van hen wil haar tot zijn bruid maken en sluit haar op. Hirut laat het er niet bij zitten, ontsnapt en schiet haar belager neer. Movies that Matter vertoont film in combinatie met een inleiding of nagesprek in veertien steden door Nederland.

LEES MEER
NPO Doc april

Mooie, inspirerende films op het festival gezien en meer behoefte aan movies that matter? In april vertoont Movies that Matter weer iedere donderdag om 22.00 uur op NPO Doc een spraakmakende documentaire. Vanavond bijt de film Salma van regisseur Kim Loginotto het spits af. Verder zijn deze maand The Judge and the General, Crime After Crime en Blood Coltan te zien.

 

LEES MEER
DVD 'The Salt of the Earth'

Movies that Matter verloot onder nieuwsbrieflezers een aantal DVD's van de wonderschone festivaldocumentaire The Salt of the Earth.

Kans maken op een van de exemplaren? Stuur voor 1 mai een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'Winactie DVD 'Salt of the Earth' en vermeld uw adresgegevens.

Biosreleases

Movies that Matter tipt iedere maand de beste human rights films die uitkomen in de Nederlandse bios. Deze maand een vol programma met de films Torn en Les Heritiers die vanaf 9 april in de bioscopen te zien zijn.

Verder draait Lilting vanaf16 april en Atlantic is vanaf 23 april te zien. De release van Im Labyrinth Des Sweigens is op 30 april.

Uw mening telt!

Om het Movies that Matter Festival ieder jaar aantrekkelijker te maken voor onze bezoekers, is uw mening van groot belang en zijn tips zeer welkom. Het invullen van de Movies that Matter publieksenquête zal niet langer dan 5 minuten duren.

Onder de respondenten verloten we strippenkaarten ter waarde van 42 euro voor het festival van volgend jaar. Alvast hartelijk dank voor uw tijd!

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube