Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Summerspecial
Summerspecial

Op het strand te druk of te koud? Niet getreurd, Movies that Matter sleept je de zomer door met mooie, inspirerende speelfilms en documentaires.

Zo organiseert het Humanity House in Den Haag i.s.m. Movies that Matter deze zomer Bios in de Buitenlucht; openluchtvertoningen van bijzondere films, in combinatie met een naprogramma. Op TV en online zijn bij NPO Doc speciale Movies that Matter zomerdocu's te zien. En voor in de agenda: het nieuwe On Tour programma voor oktober t/m januari is bekend!

Nieuw Seizoen Movies that Matter On Tour

Eerder dan andere jaren is de selectie voor het nieuwe On Tour seizoen dit najaar nu al rond. Movies that Matter presenteert met trots dit mooie programma bestaande uit twee prachtige speelfilms en twee intrigerende documentaires. On Tour brengt deze films in combinatie met een verdiepingsprogramma dit najaar naar maar liefst zestien steden door heel Nederland. Bekijk hier het programma en zet de data vast in je agenda!

Openlucht bios Humanity House

Het Humanity House presenteert deze zomer Bios in de Buitenlucht in samenwerking met Movies that Matter. Van 30 juli t/m 27 augustus zijn er op woensdag en donderdag speelfilms en documentaires te zien met als overkoepelend thema 'oorlog en vrede'. Bij de documentaires is er een voor- of naprogramma. Lees meer.

Achter de schermen

Werkervaring opdoen achter de schermen van hét mensenrechtenfilmfestival van Nederland? Movies that Matter biedt je de kans om volwaardig deel uit te maken van een gezellig en professioneel team, veel te leren over films, mensenrechten en debatprogramma's en natuurlijk heel veel films te kijken. Solliciteer nu op onze een van onze stagevacatures!

Supported Projects 2015

Om het vertonen van mensenrechtenfilms te stimuleren in landen waar persvrijheid in het geding is, biedt Movies that Matter subsidie en advies aan filmfestivals en mobiele cinemaprojecten. De afgelopen acht jaar ondersteunde Movies that Matter meer dan 170 van dit soort projecten. Dit jaar geven we o.a. subsidie aan ‘human rights film festivals’ in Afghanistan, de Filippijnen en Libanon. Lees meer.

Zomerfilms NPO Doc

Ook deze zomer biedt Movies that Matter i.s.m. NPO Doc een podium aan documentaires waarin mensenrechten en een rechtvaardige, duurzame wereld centraal staan. In juli en augustus zendt NPO Doc elke donderdagavond primetime, om 21.00 uur, een bijzondere Movies that Matter-documentaire uit. Lees meer.

Filmreleases

In Masaan kruisen vier levens elkaar langs het bed van de Ganges. Allen zoeken zij naar de onstnapping van de morele waarden van een klein dorp. Vanaf 6 augustus in de bios te zien. Theeb speelt zich af in 1916. In Europa woedt de Eerste Wereldoorlog. Het Ottomaanse Rijk is in verval. De jonge Theeb (Jacir Eid) leeft in een bedoeïnegemeenschap in de woestijn. Vanaf 13 augustus in de bios te zien.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube