Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter The September Issue
UIT en Thuis

Eropuit in september? Mogelijkheden te over om je onder te dompelen in divers aanbod aan prachtige, ontroerende en spraakmakende cinema. Houd in ieder geval alvast een plekje in je agenda voor de openluchtvertoning op 20 september in de prachtige tuin van het Vredespaleis.

Voor wie liever vanuit z'n luie stoel naar movies that matter kijkt is er nu een speciale aanbieding voor een jaarabonnement bij het online filmplatform Cinetree.

Korting op Cinetree abonnement

Cinetree is een online platform dat een maandelijkse selectie biedt aan 'films die je gezien moet hebben' en maakt met de winst nieuwe films en documentaires mogelijk. De films en documentaires op Cinetree worden geselecteerd door toonaangevende verhalenvertellers zoals Joris Luyendijk, Carice van Houten en nu ook door de programmeurs van filmfestivals zoals Movies that Matter, IDFA, World Cinema festival, Film by the Sea en Het Nederlands Film Festival. Voor nieuwsbrieflezers hebben we een speciale kennismakingsaanbieding voor snelle beslissers: neem nu een jaarabonnement op Cinetree (t.w.v. 8,99 euro per maand) en betaal slechts 3,99 euro per maand!
Wees er snel bij want deze actie geldt tot vrijdag 4 september. Ga naar Cinetree.nl, klik op 'word lid' en voer de actiecode MTM in en geniet eenjaar lang van de beste speelfilms en documentaires.

MtM @ Vredespaleis

Op maandag 21 september vertoont Movies that Matter tijdens het Just Peace Festival voor de derde maal een film in de prachtige tuin van het Vredespaleis. Na afloop van de vertoning is er een nagesprek. Den Haag staat van 18 t/m 21 september in het teken van het Just Peace Festival. Met tal van activiteiten viert Den Haag vier dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede. Welke film we zullen vertonen is nog even een verrassing. Houd de website in de gaten voor meer info!

Vriend worden?

Movies that Matter onderzoekt de mogelijkheid een vriendenprogramma op te zetten. Graag nodigen we jou als nieuwsbrieflezer uit om ons te vertellen of je zou willen deelnemen aan zo'n programma en wat je ervoor terug zou willen zien. Deelnemen aan dit onderzoek? Stuur voor 12 september een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl, o.v.v. Vrienden van MtM en maak kans op twee vrijkaarten voor Movies that Matter On Tour.

MtM @ NPO Doc

Ook in de nazomer brengt NPO Doc weer movies that matter op TV en online. Iedere donderdagavond primetime, rond 22.00 uur. In september zijn de films Born this Way, Nero's Guests, Yodok Stories en My Stolen Revolution te zien. Kijk hier voor meer informatie.

Haags UIT festival

Het Haags UIT Festival vormt de jaarlijkse start van het culturele seizoen in Den Haag. Op zondag 6 september staat het centrum van Den Haag weer bol van de culturele hotspots met podia vol klinkende namen, een veelheid aan verrassend straattheater, amateurkunst en een markt vol informatie. Movies that Matter staat met de Cinecycle en een vrijkaartenactie bij de Kneuterdijk op het Lange Voorhout. Tot zondag!

Film by the Sea

Van 11-20 september vindt in Vlissingen het Film by the Sea Festival weer plaats: het film- en literatuurfestival dat naast de vele premières ook aandacht heeft voor de kwetsbare cinema. Het festival vertoont in totaal zo’n 130 films uit alle delen van de wereld. Ook is er een uitgebreid educatieprogramma, zijn er workshops en cursussen en in talkshows ontmoeten publiek en gasten elkaar. Het programma staat begin september online.

'Taxi Teheran' op DVD

De film Taxi Teheran die afgelopen voorjaar zijn Nederlandse première beleefde op het Movies that Matter Festival wordt op 15 september op DVD uitgebracht. De Iraanse regisseur Jafar Panahi rijdt als taxichauffeur door de levendige en kleurrijke straten van Teheran en pikt een keur aan passagiers op. Ieder van hen bespreekt een eigen zienswijze terwijl ze worden geïnterviewd door de chauffeur.

Bios releases

Vanaf 3-9 is Dheepan in de bios te zien over een voormalige Tamil Tijger die na de burgeroorlog op Sri Lanka een beter leven probeert te vinden in Europa. Felix et Meira is een liefdesverhaal over twee mensen die in dezelfde wijk in Montreal wonen, maar twee verschillende werelden leven. In 99 Homes volgen we de gewetenloze zakenman Rick Carver die zonder scrupulus mensen met betalings-achterstanden hun huis uitzet. Beide vanaf 24-9 in de bios te zien.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube