Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Oktober 2015
Venster op de wereld

In een zelfgebouwde vliegmachine op zoek naar verhalen.
Dat is wat regisseur Hubert Sauper van We Come as Friends, openingsfilm van het nieuwe On Tour seizoen, doet. 
Movies that Matter beschikt niet over een vliegmachine, maar dankzij bevlogen makers kunnen wij wel bijzondere filmverhalen naar het witte doek, op televisie en online brengen. Hieronder een greep uit het aanbod, met in de maand oktober diverse events, een vrijkaartenactie en een nieuwe samenwerking.
Geniet ervan!

Students that Matter

Voor de vierde maal organiseert Movies that Matter in samenwerking met FLOOR (het debatpodium van de Hogeschool van Amsterdam) en UAF het mini-filmfestival 'Students that Matter'.

Op 13 oktober zijn er vanaf 16.00 uur in FLOOR gratis toegankelijke vertoningen van de documentaires On the Bride's Side en Asielzoeka's.

Geen student? Geen probleem. Iedereen is welkom!
Bekijk hier het volledige programma en meld je alvast aan.

Filmhallen

Op 5, 7 en 11 oktober vertoont Movies that Matter in het kader van Wereldmeisjesdag in samenwerking met Plan Nederland drie films over kindhuwelijken in bioscoop de Filmhallen in Amsterdam.

Maandag 5 oktober vertonen we de Turkse speelfilm Mustang. Deze film is daarnaast ook in vier andere Nederlandse steden te zien.
Op 7 oktober de speelfilm I Am Nojoom, Age 10 and Divorced. Op 11 oktober sluit het programma af met een vertoning van de speelfilm Difret.

Kijk hier voor het hele programma.

Vacature Stagiair/vrijwilliger

Weet jij precies wat er speelt? Ben je op de hoogte van actualiteiten en heb je een hart voor film en mensenrechten? Wil je je talenten inzetten voor hét mensenrechten film- en debatfestival van Nederland en tegelijkertijd veel leren over het werken bij een cultureel-maatschappelijke organisatie?
Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor het verdiepingsprogramma op het Movies that Matter Festival van 2016 zijn we op zoek naar een stagiair/ vrijwilliger. Kom jij ons professionele, hardwerkende & gezellige team de komende maanden versterken? Lees meer.

'We Come as Friends' in On Tour

Als spin-off van het jaarlijkse festival toeren movies that matter van oktober t/m mei door vijftien steden in Nederland. Iedere maand een festivalfavoriet op een vaste dag en tijdstip. Deze maand opent de documentaire We Come as Friends van Hubert Sauper het nieuwe seizoen. Sauper maakte eerder het veelvuldig bekroonde Darwin's Nightmare. Lees meer.

Movies that Matter @ NPO Doc

Ook op NPO Doc zijn deze maand weer spraakmakende documentaires te zien.
Iedere donderdagavond om 22 uur op het digitale kanaal en online, met in de dagen daarna herhalingen. Deze maand voeren verhalen ons mee van Pakistan naar Latijns-Amerika en van Zuid-Afrika naar Rusland. Lees meer.

MtM & De Correspondent

Movies that Matter en het journalistieke digitale medium De Correspondent presenteren binnenkort op de site van De Correspondent maandelijks een weekend lang Films die de wereld veranderen.

De Correspondent
gaat nu al twee jaar dagelijks voorbij de waan van de dag. Daar worden niet de nieuwste films, maar de meest relevante besproken. Films die ook op het Movies that Matter Festival te zien zijn geweest en nu het vervolg krijgen dat ze verdienen. Dit najaar staan Special Flight, Reporter en Google Baby op het programma. Iedere film wordt op vrijdag door een van de correspondenten met een artikel ingeleid. Op zondagavond kunnen De Correspondent -leden virtueel over de film discussiëren met correspondenten, filmmakers en/of deskundigen. Houd Facebook en de website in de gaten voor meer nieuws hierover. Nog geen lid van De CorrespondentHier kun je dat worden.

MtM @ Peel & Maas

In samenwerking met Stichting Mondiaal Burgerschap Peel en Maas organiseert Movies that Matter in het najaar een serie filmvertoningen in Bioscoop Dok6 in het Limburgse Panningen. Na afloop van de vertoningen vinden gesprekken en discussies plaats.

Op 20 oktober is om 19.00 uur de documentaire A Small Act te zien. Entree: 5 euro, inclusief 2 consumpties.

Ook zijn er speciale vertoningen voor scholieren. Op 20 oktober in de middag de speelfilm Fruitvale Station en op 12 november zijn er vertoningen van de korte films Nieuw en Salam.

IXCANUL winactie

Op 15 oktober brengt Cinéart Ixcanul uit. De film speelt zich af in Guatemala en gaat over een 17-jarig meisje dat met haar familie aan de voet van een vulkaan woont. Regisseur Jayro Bustamante groeide zelf in deze streek op en wil met Ixcanul een stem geven aan een bevolkingsgroep die zich in alle opzichten in de marge van de Guatemalteekse samenleving bevindt.

Movies that Matter geeft i.s.m. Cinéart 3 x  2 vrijkaarten weg voor deze indrukwekkende film. Wil je kans maken: stuur dan voor 12 oktober een mailtje aan info@moviesthatmatter.nl, o.v.v. Ixcanul en vermeld daarin je adresgegevens.

bioscoopreleases

Op 8 oktober brengt Independent Films Sicario in de Nederlandse bioscopen uit. Een misdaadthriller met o.a. Emily Blunt en Benicio del Toro waarin een FBI-agente samen met twee huurlingen de Mexicaanse grens oversteekt om een drugsbaron te elimineren en daar met een geheel andere wereld geconfronteerd wordt.
Vanaf 15 oktober Sworn Virgin. Deze voor een Gouden Beer genomineerde film volgt een traditioneel Albanees meisje op haar reis naar vrijheid.

En vanaf 22 oktober N The Madness of Reason:  " N The Madness of Reason is krankzinnig, rijk en gelaagd, poëtisch en hard, mysterieus en ontgoochelend. […] Een van de meest originele en authentieke films van het afgelopen jaar.”★★★★ – De Filmkrant

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube