Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter september 2013
in een nieuw jasje

Movies that Matter is terug van weggeweest na een mooie zomerstop, maar we hebben niet stilgezeten!  

Met gepaste trots presenteren wij bij deze onze fonkelnieuwe nieuwsbrief. Hiermee houden wij u ook dit jaar graag op de hoogte van vertoningen, evenementen en gebeurtenissen rondom movies that matter.

Wij wensen u veel leesplezier en graag tot ziens bij een van onze programma's.

Gratis filmvertoning ' NO' in ProDemos

In september is het 40 jaar geleden dat Pinochet de macht overnam in Chili en van het land een dictatuur maakte. In aanloop naar de Nacht van de Dictatuur (vrijdag 13 september) vertoont Movies that Matter in samenwerking met ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat in Den Haag - op dinsdag 10 september de speelfilm  NO van regisseur Pablo Larraín. Dit derde deel van het drieluik over de Chileense dictatuur van generaal Pinochet (Tony Manero en  Post Mortem) verhaalt over hoe de dictator in 1988 uiteindelijk door het volk aan de kant werd gezet, als gevolg van een geslaagde publiciteitscampagne.

Na deze gratis filmvertoning is er de mogelijkheid in gesprek te gaan met Barry Smit, die jarenlang op het Binnenhof heeft gewerkt in het campagneteam van de SP. Tegenwoordig publiceert Smit in de Vonk-bijlage van de Volkskrant en geeft hij campagnetrainingen aan politiek activisten in Egypte.
Dinsdag 10 september, 20.00 - 22.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

ProDemos, Hofweg 1, Den Haag
Aanmelden: mail naar aanmelden@prodemos.nl (niet verplicht, wel gewenst)

alt tekst van deze foto
Nieuw Seizoen Movies that Matter On Tour

In oktober gaat Movies that Matter On Tour weer van start met vier maanden lang spraakmakende films in 15 steden door Nederland. De documentaire Camp 14 bijt het spits af. In november is de speelfilm Omar te zien. In feestmaand december staat het muzikale docu-drama Kinshasa Kids op het menu en in januari toert de speelfilm 5 Jahre Leben door het land.

LEES MEER
'Putin's Kiss' in Scheltema Leiden

Maandag 16 september om 19.30 uur vertoont Movies That Matter in Scheltema Leiden de documentaire Putin's Kiss. De film volgt de jonge, intelligente Marsha, zij heeft zich aangesloten bij de aan Poetin gelieerde jeugdbeweging Nashi. Het huldigen van journalistieke principes brengt haar echter met zichzelf in conflict. Na afloop van de film is er een nagesprek.

LEES MEER
'Eat Sleep Die' in de bioscoop

De veelbekroonde Zweedse film Eat Sleep Die vertelt het verhaal van de stoere tomboy Raša is een Kroatische immigrante in Zweden. Raša heeft geen schooldiploma’s en moet haar vader in de avonduren verzorgen. Release 5 september.

LEES MEER
Hoe duur was de suiker?

Hoe duur was de suiker vertelt het meeslepende verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. Op 25 september gaat de film in premiere op het Nederlands Film Festival en is vanaf 26 september in de reguliere theaters te zien.  

LEES MEER
NFF vertoont 'Bahar'

Het Nederlands Film Festival in Utrecht vindt dit jaar plaats van 25 september t/m 4 oktober. Een van de films uit het programma is de documentaire Bahar, die dit jaar op het Movies that Matter Festival zijn wereldpremiere beleefde.

LEES MEER
FIlm by the Sea

Van 13 t/m 22 september staat het Zeeuwse Vlissingen weer in het teken van het festival Film by the Sea. Behalve veel bijzondere films, zij er ook gasten, workshops, premières en optredens bij hét festival voor film en boek. Movies that Matter tipt: Death of Mr. Lazarescu, Lore, Miele en The Secret Life of Words.

LEES MEER
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube