Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter 29 oktober 2015
Ontmoeting

November is een maand vol bijzondere ontmoetingen. Zowel off- als online. Maak op 22 november kennis met  de regisseurs van vier opzienbarende documentaires tijdens de Movies that Matter day en ga na afloop van de vertoningen met ze in gesprek.

Ontmoet in Movies that Matter On Tour de regisseuse van I Am Nojoom, Age 10 and Divorced bij diverse voorstellingen.  Of discussieer vanaf vrijdag 30 oktober virtueel op de site van De Correspondent met journalisten, filmmakers of experts.

MOVIES THAT MATTER DAY OP IDFA

Movies that Matter en IDFA presenteren op zondag 22 november de Movies that Matter day: vier spraakmakende documentaires met nagesprekken met de regisseurs van de films. Op het programma voor deze dag staan onder meer Guantanamo’s Child: Omar Khadr, I Am Sun Mu, Lampedusa in Winter en Censored Voices. Lees meer over de films.

Movies that Matter geeft 3x2 vrijkaarten weg voor deze dag. Stuur voor 16 november een mail naar info@moviesthatmatter.nl onder vermelding van ‘Gratis naar IDFA’ en maak kans op 2 vrijkaarten.

REGISSEUR TE GAST BIJ ON TOUR

In november trekt Movies that Matter On Tour door het land met de speelfilm I Am Nojoom, Age 10 and Divorced over de achtjarige Nojoom die gedwongen wordt te trouwen met een man van dertig. Ze weigert zich echter als echtgenote te gedragen. Ze ontsnapt aan de tirannie van haar man, om vervolgens een scheiding aan te vragen.

Regisseuse Khadija Al-Salami, een van Jemens eerste vrouwelijke filmmakers, is te gast bij de vertoningen in Nijmegen, Middelburg, Amsterdam en Delft. Lees meer.

MOVIES THAT MATTER & DE CORRESPONDENT

Op vrijdag 30 oktober start de nieuwe samenwerking van Movies that Matter met het online platform De Correspondent. Ieder laatste vrijdag van de maand  publiceert De Correspondent een inleidend artikel bij een film die drie dagen lang te bekijken is. Zondagavond kan er dan virtueel gediscussieerd worden met correspondenten, filmmakers of experts. Lees meer.

Special Flight bijt het spits af. Documentairemaker Kees van Vlaanderen is bij deze film speciale gast. Lees hier een interview met hem. Nog geen lid van De CorrespondentHier kun je dit worden.

WIN VRIJKAARTEN VOOR CINEMORE: 'A PERFECT DAY'

In A Perfect Day komt een team hulpverleners in het door oorlog geteisterde Bosnië in benarde en hilarische situaties terecht. In het staartje van de Bosnische burgeroorlog probeert de groep, waaronder de bazige Mambru (Benicio del Toro) en veteraan B (Tim Robbins), de watervoorziening van een verlaten gemeenschap te redden.
Op vrijdag 13 november om 21.00 uur organiseert Cinemore een programma rondom deze film bij Filmtheater Cinecenter. Met voorafgaand aan de film een inleiding door Filmkrant-redacteur Joost Broeren.

Wij geven 2x2 vrijkaarten weg voor deze speciale voorstelling. Stuur voor 6 november een mail naar info@moviesthatmatter.nl onder vermelding van ‘Cinemore’.

in november in de bioscoop
Son of Saul

Indringend portret van een Joodse gevangene die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in Auschwitz tot het ‘Sonderkommando’ behoort, een groep Joden die gedwongen de nazi’s helpt bij hun machinale uitroeïing. De film won de Grand Prix op het filmfestival te Cannes en draait vanaf 5 november in de bioscopen.

He Named Me Malala

Malala Yousafzai werd als 15-jarige doelwit van de Taliban,  omdat ze zich uitsprak voor onderwijs voor meisjes in Pakistan. Dit zorgde wereldwijd voor veel ophef. Sindsdien voert Malala campagne voor de rechten van kinderen wereldwijd. Malala is bovendien de jongste Nobelprijswinnaar ooit. Vanaf 5 november te zien.

El Club

Vier ex-dienaren van God wonen samen in een afgelegen huisje aan de Chileense kust. Ze leven volgens een strikt maar redelijk aangenaam regime, onder het toeziend oog van een vrouwelijke huisbewaarder. De film won op het filmfestival van Berlijn de Jury Grand Prix en draait vanaf 26 november in de bioscopen.

Meer Movies that Matter op IDFA

Behalve voor het reguliere publiek organiseert Movies that Matter ook voor scholieren en voor festivalorganisatoren speciale programma's. Op 20 november bestaat het Kinderrechtenverdrag 26 jaar. Om dit te vieren organiseren Movies that Matter, IDFA en IKON op deze dag filmprogramma's met nagesprek voor scholieren van het primair en voortgezet onderwijs.

Ook organiseren we de jaarlijkse Human Rights Brunch voor leden van het Human Rights Film Network en is er een speciaal Festival IMPACT Lab voor organisatoren van filmfestivals over bereik, impact en strategie.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube