Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Fijne Feestdagen!
Fijne Feestdagen!

De kerstdagen staan voor de deur en wij gaan er twee weken tussenuit. Daarom nu al een nieuwsbrief over het nieuwe jaar, met o.a. een fascinerende On Tour-film, het eerste nieuws over het aankomende festival én een winactie rond de release van de documentaire El Botón de Nácar
En, met gepaste trots kijken we uit naar het 10-jarig jubileum van Stichting Movies that Matter, in maart 2016.

Vergeet niet te stemmen op Harvest: het publieksprogramma op het Movies that Matter festival.

Deense 'Krigen' openingfilm MtMF 2016

De Deense speelfilm Krigen opent op vrijdag 18 maart het Movies that Matter Festival. Deze film van Tobias Lindholm (Kapringen) met Pilou Asbæk (Borgen), vertelt hoe een commandant in Afghanistan vecht om een verschil te maken, maar wanneer hij in een missie besluit tot een bombardement, krijgt zijn strijd een heel andere wending.

Het jaarlijkse film- en debatfestival van Movies that Matter vindt van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 maart plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag, met deze editie een aantal nieuwe programmaonderdelen. Lees hier het persbericht.

The President On Tour

Wij starten het nieuwe jaar met de speelfilm The President   van de vermaarde regisseur Mohsen Makhmalbaf. In deze zwartkomische satire volgen we een dictator die na een staatsgreep oog in oog komt te staan met de mensen die hij jarenlang onderdrukte. Samen met zijn jonge kleinzoon slaat hij op de vlucht. Terwijl de oude man zich geconfronteerd ziet met de ernst van zijn daden, komt zijn onschuldige kleinzoon in de ‘waarom-fase’. De film wordt vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek.

LEES MEER
Kerstkindje bij De Correspondent

In de serie films die Movies that Matter maandelijks in samenwerking met De Correspondent vertoont, is van zaterdag 26 - maandag 28 december de onthullende en soms licht schokkende documentaire Google Baby te zien. Maandagavond 28 december is er gelegenheid om virtueel in discussie te gaan met een speciale gast,  correspondenten en andere kijkers. Houd de site en Facebookpagina van De Correspondent op 26, 27 en 28 december in de gaten.

LEES MEER
EL BOTÓN DE NÁCAR winactie

In de prachtige, poëtische documentaire El Botón de Nácar toont regisseur Patricio Guzmán het verhaal van de Chileense geschiedenis en het mysterieuze landschap van vulkanen, bergen en gletsjers. Dit landschap herbergt de stemmen van de inheemse Patagonische bevolking, van de eerste Engelse zeemannen en ook die van de politieke gevangenen. Met prachtige beelden toont Guzmán de kijker hoe het water door de geschiedenis van de mens stroomt, en hoe het alles met elkaar verbindt. De film is vanaf 14 januari te zien in de Nederlandse filmtheaters. Movies that Matter geeft samen met Cinéart 4 x 2 vrijkaarten weg voor deze film. Mail Winactie El Botón de Nácar voor 6 januari naar info@moviesthatmatter.nl. Winnaars krijgen op 7 januari bericht.

Nieuw jaar, nieuwe films

Ook in januari zijn er weer prachtige films in de Nederlandse filmtheaters te zien. Movies that Matter tipt: The Danish Girl, een speelfilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een man die besluit voortaan als vrouw door het leven te gaan. Elser vertelt het verhaal van Georg Elser: een man die de wereldgeschiedenis had kunnen veranderen en miljoenen levens had kunnen redden. Black is een modern Romeo & Julia-verhaal dat zich afspeelt in de Brusselse wijken Matongé en Molenbeek. Deze drie films zijn te zien vanaf 14 januari. In Spotlight stuit de journalistieke onderzoeksafdeling van The Boston Globe op een zedenzaak binnen de katholieke gemeenschap van Boston. Problemski Hotel is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Dimitri Verhulst. Beide te zien vanaf 28 januari.

Vertoningen op Ambassades

Film heeft een ongekend vermogen ogen te openen. Wat niet altijd lukt met diplomatieke speeches of dikke rapporten kan bewegend beeld vaak wél. Daarom stelt Movies that Matter ieder jaar een speciaal filmmenu samen voor Nederlandse ambassades overal ter wereld. Ze kozen uit de films Burden of Peace (Joey Boink), E-TEAM (Katy Chevigny/Ross Kauffman), The Shelter (Fernand Melgar), Stories of Our Lives (Jim Chuchu) and Timbuktu (Abderrahmane Sissako). Nederlandse ambassades wereldwijd organiseerden op 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, meer dan vijftig filmvertoningen en debatten.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube