Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Festival in aantocht
Festival in aantocht

Het Movies that Matter Festival komt steeds dichterbij. Daarom lichten wij in deze nieuwsbrief vast een tipje van de sluier op en presenteren we ons nieuwe campagnebeeld.

Van 18 t/m 26 maart bieden het festival een podium aan mooie speelfilms, spraakmakende documentaires en... ECHTE HELDEN! Mensen die hun nek uitsteken om de wereld beter te maken. Dit jaar presenteren we meer speelfilms dan ooit, over talloze onderwerpen en uit alle windstreken. Het programma staat eind februari online.

Tipje van de Sluier

Dit jaar staan er meer speelfilms dan ooit op het festivalmenu. Zo is het prachtige In Your Arms over de ongeneeslijk zieke Niels te zien, wiens laatste wens een enkele reis naar Zwitserland is. Maria, een onzekere verpleegster, besluit hem te helpen. Samen ondernemen ze een roadtrip die hen van Denemarken via Hamburg naar Zwitserland brengt. The Chosen Ones vertelt het verhaal veertienjarige Sofia, die tot over haar oren verliefd is op Ulises. De liefde is wederzijds. Wat Sofia echter niet weet is dat Ulises’ familie geld verdient door meisjes te dwingen in de prostitutie te werken.

Ook zijn er bijzondere films over het huidige Afghanistan,  vanuit verschillende perspectieven belicht. Zo toont Frame by Frame ons een beeld van het land zoals we het niet eerder zagen: door de lenzen van vier dappere, Afghaanse fotojournalisten die trachten om letterlijk nieuwe kaders aan te brengen in een land waar fotografie jarenlang in de ban is gedaan. In Motley's Law maken we kennis met Kimberley Motley; zij is de enige buitenlander én de enige vrouw die in Afghanistan als advocaat mag werken.

On Tour

In februari toert de spannende speelfilm Inbetween Worlds door heel Nederland. De film is in vijftien verschillende steden te zien in combinatie met een inleiding of nagesprek. Hoewel zijn broer tijdens een eerdere missie in Afghanistan om het leven kwam, accepteert de Duitse officier voor de tweede maal een uitzending naar het oorlogsgebied.

LEES MEER
De Correspondent

In het kader van de maandelijkse Movies that Matter vertoningen op de site van De Correspondent is van vrijdag 29 t/m zondag 31-1 de film Warriors from the North te zien. Een onthullend document over Europese moslimjongeren die in Syrië ten strijde trekken. Lees hier een online artikel op De Correspondent over de film & bekijk de documentaire.

LEES MEER
wanted: vrijwilligers

Open de ogen voor mensenrechten als vrijwilliger bij het Movies that Matter Festival! Van vrijdag 18 tot en met zaterdag 26 maart 2016 vindt het jaarlijkse festival weer plaats in Den Haag. Ook voor deze editie zijn we weer op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.
Als vrijwilliger ben je nauw betrokken bij de organisatie en krijg je inzicht in het reilen en zeilen van dit unieke en bijzondere festival. Enthousiast? Lees snel verder.

IFFR van start

Afgelopen woensdag is de 45e editie van International Film Festival Rotterdam van start gegaan. Het festival duurt tot en met 7 februari en presenteert op verschillende locaties in het centrum van Rotterdam en in LantarenVenster op de Kop van Zuid een breed scala aan  films. Onder andere op het festival te zien zijn Girls Lost en Francofonia.

Releases

Voor wie niet kan wachten tot het festival: ook in februari komen er weer veel mooie 'movies that matter' uit in de Nederlandse filmtheaters. Wij tippen De Missie99 Homes (deze tipten we ook al in september, maar de release werd uitgesteld) en Cemetery of Splendour. Deze films zijn vanaf 4 februari in de bioscoop te zien. Much Loved draait vanaf 11-2 en Mediterrannea is te zien vanaf 18-2.

Logo Amnesty International  vfonds logo nieuw   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube