Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
Film-
programma online!

Het aftellen tot het Movies that Matter Festival is begonnen. Op 18 maart strijken we neer in Den Haag voor 9 dagen vol met bijzondere speelfilms, indrukwekkende documentaires, nagesprekken, talkshows, exposities, live muziek en nog veel meer!

Het filmprogramma staat nu online. Komende donderdag 3 maart start de kaartverkoop online en aan de kassa van Filmhuis Den Haag. Het volledige festivalprogramma met alle verdieping en andere randprogrammering staat medio maart online. 

De festivalkrant thuis ontvangen? Meld je aan.

Movies that Matter Festival Pubquiz
Alvast in de stemming komen voor het Movies that Matter Festival? Op vrijdag 4 maart om 20.00 uur organiseert onze enthousiaste groep festivalambassadeurs een pubquiz in Filmhuis Den Haag. Aan de hand van vragen over mensenrechten, politieke en maatschappelijke gebeurtenissen en films die getoond zullen worden op het festival, lichten we op een speelse manier een tipje van de sluier van wat voor moois er dit jaar op het programma staat. Ook zijn er grootse prijzen te winnen, waaronder een strippenkaart waarmee je gratis films op het festival kunt gaan zien. Lees meer.
vfonds Selection

Nieuw dit jaar is de vfonds Selection. Op woensdag 23 maart vertoont Movies that Matter vijf bijzondere films over oorlog, vrede en vrijheid.

In deze selectie zijn te zien: 15 minutes - The Dvor Massacre, Alisa in Warland, The Black Flag, The Diplomat en Motley’s Law

Het vfonds is hoofdpartner van Movies that Matter en maakt projecten mede mogelijk die discussies bevorderen en mensen prikkelen, inspireren en activeren.

Nieuwe selecties

Voor de nachtwakers presenteren we dit jaar het nieuwe Midnight Section met drie speelfilms die ieder op geheel eigen wijze spelen met vertelvormen en de representatie ven de werkelijkheid, waaronder de bizarre, surreële roadtrip Atomic Heart. Lees hier de blog van MtM ambassadeur Heleen  Hörmann over Atomic Heart. Ook nieuw dit jaar is Shorts that Matter en Karama Shorts: twee compilatieprogramma’s van korte films. Ook besteden we met Refugee Specials dit jaar extra aandacht aan de vluchtelingenproblematiek met een uitgebreid film- en debatprogramma en nog veel meer...

Feelgood documentaire 'Nice People' in On Tour

In maart toert MtM On Tour met de komische feel-good docu Nice People door het land. Een film over het eerste Somalische Bandy-team (soort ijshockey) ter wereld, bestaande uit Somalische immigranten, wonend het ‘vriendelijke’ Zweedse plaatsje Börlange. Hoewel de jongens nooit eerder op de schaatsen stonden, willen ze meedoen aan de wereldkampioenschappen Bandy in Siberië. Lees meer. 

Cinemasia Festival

Van 1 t/m 6 maart is het weer tijd voor CinemAsia Film Festival. In Kriterion en Rialto in Amsterdam worden ruim 30 films vertoond uit o.a. China, Indonesie, Japan, Hong Kong, Thailand, Maleisie en Korea. Het festival richt voor de 2016 editie de spotlights op China en de Chineestalige film. Kijk hier voor het programma.

MtM Academy

Movies that Matter Academy organiseert masterclasses en lezingen van filmmakers, fotografen, journalisten en experts. Luister, praat mee en stel vooral veel vragen! Hoe brengen zij mensenrechtenproblematiek in beeld? Welke keuzes maken zij bij het vertellen van hun verhaal?

Vanaf donderdag 3 maart zijn kaarten voor de masterclasses online te koop en bij de kassa van Filmhuis Den Haag. Lees meer.

Meehelpen op het festival?

Open de ogen voor mensenrechten als vrijwilliger bij het Movies that Matter Festival! Voor de komende editie van het festival zijn we nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Als vrijwilliger ben je nauw betrokken bij de organisatie en krijg je inzicht in het reilen en zeilen van dit unieke en bijzondere festival. Vrijwilligers krijgen in ruil voor hun inzet onder andere een crewpas die gratis toegang verschaft tot veel van de filmvertoningen. Geef je op

Logo Amnesty International  Vfonds logo   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube