Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
Nog 3 dagen te gaan!

Het festival is in volle gang, de winnaars van de twee A Matter of ACT Awards, de MovieZone Award en de Students' Choice Award zijn zojuist tijdens de Award Ceremony bekend gemaakt. De komende dagen zijn er nog vele mooie speelfilms en indrukwekkende documentaires te bekijken. Ook zijn er nog masterclasses, dagelijkse talkshows, Shorts that Matter en op de laatste zaterdag, Media that Matter en de Best of MtMF 2016 met de uitreiking én vertoning van de winnaar van de VARA Publieksprijs.

Masterclasses

Donderdag om 14.00 uur is de masterclass Constructive Journalism met Cathrine Gyldensted. Speciaal voor het Movies that Matter Festival focust de Deense journalist Gyldensted op constructieve journalistiek in speelfilm en documentaire.

Vrijdag is om 10.00 uur de masterclass True Stories. In de masterclass True Stories nemen we de speelfilm The Idealist onder de loep. Direct na de vertoning van de film is er een uitgebreid nagesprek met regisseur Christina Rosendahl over de film en de keuzes die zij maakte bij het ontwikkelen van de film.

Zaterdag om 19.30 uur is de masterclass bij retrospectief Leonard Retel Helmrich.  Aan de hand van filmfragmenten gaat Retel Helmrich met het publiek in gesprek over o.a. de door hem ontwikkelde filmtechniek Single Shot Cinema en de daarbij horende Steadywing-camera, die zijn unieke stijl mogelijk maakt.

Talkshows
Dagelijks vinden er in de foyer van Theater aan het Spui interessante en verfrissende talkshows plaats.

Donderdag om 21.00 uur: Freedom of Press. Filmmaker en presentator Elena Lindemans praat over propoganda en vrijheid o.a. met de Afghaanse fotografen Farzana Wahidy en Massoud Hossaini uit de film Frame by Frame. 

Vrijdag om 21.00 uur: Framing Focus. Regisseur en VARA-presentator Elena Lindemans gaat met filmmakers in gesprek over het maakproces van mensenrechtenfilms. Te gast zijn o.a. Patrick Reed, de regisseur van Guantanamo's Child: Omar Khadr, Manon Loizeau, regisseur van Chechnya, War Without a Trace en Romany Saad, regisseur van Tuk-Tuk.
 
And the winners are...

Zojuist zijn tijdens de officiële Award Ceremony de twee A Matter of ACT Awards; de MovieZone Award en de Students' Choice Award uitgereikt. De A Matter of ACT Human Rights Award, bestaande uit de Gouden Vlinder en 5000 euro ging naar de Chinese activiste Ye Haiyan uit de film Hooligan Sparrow. De A Matter of ACT Award for Best Documentary, bestaande uit de Gouden Vlinder en 5000 euro ging naar Nanfu Wang, regisseur van de film Hooligan Sparrow. De Students' Choice Award is voor de speelfilm The Chosen Ones van regisseur David Pablos en El Clan van Pablo Trapero won de MovieZone Award. De winnende films zijn nog te zien op het festival!

Speeltijden:
Hooligan Sparrow - donderdag om 14.00 uur in Theater aan het Spui
The Chosen Ones - vrijdag om 14:15 uur, zaterdag om 14.45 en 21.30 uur in Theater aan het Spui
El Clan - vrijdag om 21.15 uur en zaterdag om 19.00 uur in Filmhuis Den Haag

Camera Justitia Night

Morgen om 20.00 uur organiseert Movies that Matter in Theater aan het Spui een speciale avond in het teken van het Camera Justitia-programma. Op deze avond wordt de Camera Justitia Award uitgereikt en vertonen we de documentaire A Haunting History. Na afloop van de film is er een nagesprek met Ilse en Femke van Velzen, regisseurs van de film, en protagonist Anuol Deng.

Shorts that Matter

Nieuw dit jaar: Shorts that Matter. Op vrijdag om 11.45 uur en zaterdag om 14.15 wordt er een compilatie van vijf korte films vertoond. Waaronder Last Day of Freedom, een geanimeerd portret van Bill Babbitt, die voor een dilemma staat wanneer zijn broer Manny een misdaad heeft gepleegd: moet hij de politie bellen? 

Lees meer. 

Extra voorstelling Nice People op zondag

De feelgood documentaire Nice People, die op het festival te zien is, wordt ook in het kader van Movies that Matter On Tour vertoond op zondag 27 maart om 15.00 uur in Filmhuis Den Haag. Na afloop van de vertoning is er een Q&A met de twee hoofdpersonen uit het bandy team in de film, Ahmed Hussien and Ahmed Saafi.

Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube