Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter nieuwsbrief november 2013
Docu & Dans

Movies that Matter brengt in docu-maand november de beste documentaires bij u thuis, samen met Holland Doc 24.
Wie toch de deur uit wil: op de 24e editie van ’s werelds grootste documentaire filmfestival IDFA, presenteert Movies that Matter ook dit jaar weer een spraakmakende human rights themamiddag.

En omdat Movies that Matter meer biedt dan film alleen, hier ook een tip voor het eigentijdse Dancing On the Edge Festival, dat dit jaar zes steden door het land aandoet.

'Omar' in On Tour

Omar, de nieuwe, in Cannes bekroonde, speelfilm van regisseur Hany Abu-Assad (Paradise Now) toert in november door 15 steden in Nederland. De gevoelige jonge bakker Omar is eraan gewend om kogels te ontwijken. Voor Nadia, de liefde van zijn leven, trotseert hij de vele gevaren en klimt over de scheidingsmuur bij de Westelijke Jordaanoever. Omar is geselecteerd voor het Movies that Matter Festival 2014.

LEES MEER
Movies that Matter @ Holland Doc 24

Voor wie lekker vanuit de eigen luie stoel films wil kijken is er de unieke samenwerking tussen Movies that Matter en Holland Doc 24.
Iedere dinsdagavond rond de klok van 22.00 uur is een spraakmakende documentaire te zien. In november staat onder andere WikiLeaks: Secrets and Lies over WikiLeaks oprichter Julian Assange op het programma.

LEES MEER
Movies that Matter @ IDFA

Op zondag 24 november presenteert Movies that Matter haar jaarlijkse themamiddag op het IDFA. De presentatie van de middag is in handen van Bahram Sadeghi. Kaarten zijn vanaf 12 november te reserveren via www.idfa.nl.

Het programma start om 12.00 uur met Dangerous Acts Starring the Unstable Elements of Belarus, om 14.00 uur volgt het onthutsende rechtbankverslag Judgment in Hungary en de middag wordt om 16.30 uur afgesloten met Ai Weiwei - The Fake Case over de Chinese 'artivist'.

Movies that Matter geeft voor deze middag zes vrijkaarten weg. Stuur voor 4 november o.v.v. IDFA 2013 een mailtje aan info@moviesthatmatter.nl  en maak kans op een vrijkaartje.

LEES MEER
3 maanden gratis 'Wordt Vervolgd'

Vindt u ook dat buitenlands nieuws te weinig aandacht krijgt in de meeste Nederlandse media? Mist u verhalen en scherpe analyses over mensenrechten? Maak dan kennis met het onafhankelijke mensenrechtenmagazine Wordt Vervolgd – uitgegeven door Amnesty International. Meldt u aan voor een gratis proefabonnement en ontvang drie maanden het blad, vol reportages, boek- en filmrecensies, beeldverhalen, interviews en columns van onder anderen Arnon Grunberg. Na afloop stopt het proefabonnement automatisch.

LEES MEER
Win kaarten voor Dancing on the Edge

Dancing on the Edge is hét festival voor theater, dans en multimedia installaties uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Van 6-23 november tonen ruim 60 artiesten uit de regio wat hen beweegt, in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Een hoogtepunt is Monstranum’S van Ezzeddine Gannoun (Tunesië), een razende burlesk over machthebbers. Win kaarten voor Monstranum’S (15/11 Den Haag) door het antwoord op In welk jaar kwam president Ben Ali aan de macht in Tunesië? voor maandag 11 november te mailen naar publiciteit@korzo.nl!

LEES MEER
Afrikadag
Zaterdag 2 november vindt de Afrikadag 2013 plaats: een dag voor politiek en maatschappelijk debat over internationale samenwerking. Dit jaar in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam met meer dan 30 workshops, debatten, speeches door prominente Nederlandse en interessante buitenlandse gasten, filmprogramma, live muziek, mode en informatiemarkten.

LEES MEER
Kinderrechten

Dinsdag 20 november viert de wereld de dag van de rechten van het kind. Een uitstekende gelegenheid om zelf een filmvertoning te organiseren. Het Movies that Matter Label biedt gratis te lenen DVD's en adviseert over hoe eeen filmvertoning neer te zetten. Tip voor de Kinderrechtendag is de film Dreaming Nicaraqua. De film is Engels ondertiteld en er is achtergrondmateriaal beschikbaar.

LEES MEER
'Captain Phillips'

Captain Phillips, een intense thriller over de gijzelneming van een groot vrachtschip door een kleine groep Somalische piraten is vanaf 21 november in de bios te zien. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal en het boek A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea van Captain Richard Phillips, gespeeld door Oscarwinnaar Tom Hanks.

LEES MEER
Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube