Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
Hartelijk dank!

Zaterdag 26 maart sloot het Movies that Matter Festival 2016 af met de bekendmaking van de winnaar van de VARA Publieksprijs. Deze werd toegekend aan regisseurs Alexandria Bombach en Mo Scarpelli voor de documentaire Frame by Frame. 

Wij kijken terug op een geslaagd festival en danken hierbij graag iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes: activisten, regisseurs, vrijwilligers, ambassadeurs, onze festivalpartners, moderatoren, gasten, de medewerkers van Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui en uiteraard alle bezoekers!

Publieksonderzoek

We vinden het heel waardevol om te weten hoe onze bezoekers het festival ervaren. Daarom vragen wij iedereen die het festival bezocht heeft mee te doen aan een publieksonderzoek. Zo kunnen we eventuele wensen inventariseren en ons aanbod verbeteren. Vul daarom graag deze enquête in - dit kost 5 à 10 minuten - en maak kans op een Movies that Matter jubileum DVD-Box, met drie spraakmakende films uit de afgelopen tien jaar. Dank voor de medewerking!

'NN' in Movies that Matter On Tour

In april brengt Movies that Matter On Tour de festivalfilm NN naar vijftien steden door heel Nederland. De vertoningen zijn in combinatie met een inleiding of nagesprek. Bij opgravingen in Peru vindt een team van forensisch antropologen twintig jaar na het politieke geweld de stoffelijke resten van een onbekende persoon. De enige aanwijzing voor de mogelijke identiteit is een vervaagde foto die in de kleren van het lijk verstopt zit. Fidel, een bedachtzame onderzoeker, trekt zich de zaak aan.

Kijk hier voor vertoningsdata, tijden en locaties.

Mining Misery

In samenwerking met het Good Electronics Network, SOMO en het Humanity House organiseert Movies that Matter op dinsdag 19 april om 20.00 uur het event Mining Misery in het Humanity House in Den Haag. We vertonen de korte documentaire Whose Wealth? Cobalt from Congo van regisseur Myrthe Verweij over kobaltwinning in de Democratische Republiek Congo. Daarna gaat zij in gesprek met activist Emmanuel Umpula van AFREWATCH , Dirk-Jan Koch, hij is Speciaal Vertegenwoordiger Natuurlijke Hulpbronnen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Fleur Scheele, zij is onderzoeker bij SOMO). Toegang is gratis. Erbij zijn? Meld je dan hier aan

FESTIVALFILMS ‘TRANSIT HAVANA’ en ‘THE PROSECUTOR‘ NU TE ZIEN, IN FILMTHEATERS ÉN THUIS

De films Transit Havana en The Prosecutor, the Defender, the Father and his Son gemist op het festival?
Deze zijn nu te zien in filmtheaters én thuis op de bank, wanneer jij dat wilt, via Filmthuis.
Dertien filmtheaters bieden gelijktijdig in hun zalen en online nieuwe films aan. Op je TV, laptop, tablet of smartphone kun je 24 uur per dag thuis, of ergens anders, film kijken. Voor € 8,50 de nieuwste films, meteen thuis in HD kwaliteit. 

Movies that Matter nieuwsbrief-lezers kunnen deze twee festivalfilms nu thuis zien met 50% korting, voor slechts € 4,50. Gebruik daarvoor de code MTMF16-FT1.  Waar en hoe? www.filmthuis.nl

MtM à La Carte

Zelf een geslaagde filmavond organiseren? Dat kan met Movies that Matter à la Carte. Dit is een speciaal ontwikkeld digitaal pakket om in enkele eenvoudige stappen zelf een film- & verdiepingsprogramma te organiseren. Gratis, zonder gedoe, en met veel extra’s. Kies zelf de film, regel een locatie en nodig gasten uit. In de uitgebreide handleiding staan veel tips. De films The Shelter en On The Bride’s Side zijn onlangs aan de A la Carte catalogus toegevoegd. Lees meer.

Bios Releases

Niet alles kunnen zien op het festival? In april komt er een aantal festivalfilms uit in de Nederlandse filmtheaters. Zoals de slotfilm: Tomorrow, een hoopgevende handen-uit-de-mouwen-docu over hoe gewone mensen met weinig middelen een groot verschil kunnen maken, te zien vanaf 21 april. Verder binnenkort te zien: The Prosecutor, The Defender, The Father and his SonThe Land of the Enlightened en A Haunting History vanaf 7 april, El Clan vanaf 14 april en Der Staat Gegen Fritz Bauer vanaf 28 april.

Ter gelegenheid van haar tiende verjaardag brengt Stichting Movies that Matter in samenwerking met distributeur Cinéart een DVD-box uit met drie spraakmakende films die in het eerste decennium van het bestaan van stichting zijn uitgekomen. Veelbekroonde speelfilms die aansluiten bij de missie van Movies that Matter: films die ogen openen, die onze kijk op de wereld aanscherpen.

De box kost € 19,95 en is nu te koop in de webshop van Amnesty.

Logo Amnesty International  Vfonds logo NB   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube