Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter
Prijswinnaars

De beste films op het Movies that Matter Festival gemist? Niet getreurd, want in mei zijn maar liefst drie prijswinnende films van de afgelopen festivaleditie op verschillende plekken te bekijken.

Zo toert de winnaar van de Camera Justitia Award, Guantanamo's Child in MtM On Tour in mei door het hele land en wordt de Students' Choice Award winnaar Nice People vertoond tijdens de Students that Matter Filmspecial.
De winnaar van de VARA Publieksprijs, Frame by Frame is het laatste weekend van april te zien op de site van De Correspondent.

'Guantanamo's Child' in On Tour

In mei toert de documentaire Guantanamo's Child door het land in Movies that Matter On Tour. De film was eind maart op het Movies that Matter Festival te zien, waar deze bekroond werd met de Camera Justitia Award. 

Toen hij vijftien jaar oud was werd de Canadese Omar Khadr gevangengenomen door Amerikaanse troepen en zonder proces opgesloten in Guantanamo Bay. Nu, dertien jaar later, komt de 28-jarige Khadr vrij, mede dankzij grote inspanningen van zijn advocaat.

Guantanamo's Child wordt in vijftien steden door Nederland vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek.

LEES MEER
'Frame by Frame' bij de Correspondent

Frame by Frame  won op het Movies that Matter Festival 2016 de VARA Publieksprijs. In deze documentaire maken we kennis met vier dappere Afghaanse fotojournalisten die trachten letterlijk nieuwe kaders aan te brengen in een land waar fotografie jarenlang in de ban was. Ondanks de constante dreiging zijn de fotografen vastberaden hun land visueel in kaart te brengen voor de komende generaties. Naast hun doorzettingsvermogen en kameraadschap toont de film hun collectieve oog voor onverwachte schoonheid, en biedt hij een nieuwe kijk op het tumultueuze, maar wonderschone Afghanistan.

Deze film is van vrijdag 29 april t/m zondag 1 mei te zien via de website van De Correspondent.

LEES MEER
Students that Matter Filmspecial

Op dinsdag 24 mei vindt de Students that Matter Filmspecial weer plaats in kenniscentrum FLOOR van de HvA. Tijdens deze middag wordt de komische feel good docu Nice People vertoond, met aansluitend een nagesprek en een borrel.

De film gaat over het eerste Somalische Bandy-team (soort ijshockey) ter wereld, bestaande uit Somalische immigranten, woonachtig in het ‘vriendelijke’ Zweedse plaatsje Börlange. Hoewel de jongens nooit eerder op de schaatsen stonden, willen ze meedoen aan de wereldkampioenschappen Bandy in Siberië. Na afloop is er een nagesprek over hoe sport integratie van vluchtelingen kan bevorderen.

Students that Matter is een initiatief van vluchteling-studenten organisatie UAF, de Hogeschool van Amsterdam en Movies that Matter.

Entree is gratis en voor iedereen toegankelijk. (niet alleen voor studenten)
Locatie: Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4, Amsterdam. Start: 16.30 uur. Kijk voor meer info en om je aan te melden op www.hva.nl/floor

Filmreleases mei

Movies that Matter tipt voor de maand mei de volgende bioscoopreleases: Dégradé, te zien vanaf 5 mei; Eye in the Sky, te zien vanaf 12 mei en Rebels, Freeheld en Remember, te zien vanaf 19 mei.

stage vacatures

Wil je ervaring opdoen in een leuke, professionele organisatie? Kom dan stage lopen bij Movies that Matter. Momenteel zijn er weer vacatures voor stageplekken op verschillende afdelingen.

Logo Amnesty International  vfonds logo   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube