Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Met Movies that Matter de zomer in
summer in the city

Juni breekt bijna aan en daarmee de zomermaanden waarin we vaak het avontuur en nieuwe ervaringen buiten de grenzen zoeken. Maar je kunt je ook hier in andere culturen onderdompelen. De komende maanden brengen we movies that matter uit tal van landen en over een scala aan onderwerpen bij je thuis en in theaters in de buurt.
Meer hierover in deze nieuwsbrief en de komende maanden op onze website, via Facebook en Twitter. Fijne zomer!

'Point Blank' bij de Correspondent

In het kader van de maandelijkse samenwerking met het digitale journalistieke platform De Correspondent is van vrijdag 27 t/m zondag 29 mei de documentaire Point Blank gratis online te zien.  Deze moedige Braziliaanse film onderzoekt het politiegeweld en de corruptie in Rio de Janeiro van de afgelopen twintig jaar. Onder het mom van de ‘oorlog tegen drugsbendes’ vermoordde de politie vele onschuldige favelabewoners. Kijk hier de film.

Op 24, 25 en 26 juni zal Citizenfour te zien zijn. Deze Oscarwinnende documentairethriller zoomt in op de ontmoetingen van filmmaker Laura Poitras en journalist Glenn Greenwald met klokkenluider Edward Snowden in Hongkong.

'7 days in syria' in de balie

Op maandag 20 juni presenteert Movies that Matter i.s.m. UNHCR een vertoning met nagesprek in De Balie in Amsterdam.
In de documentaire 7 Days in Syria gaan journalisten op zoek naar de persoonlijke verhalen van dappere Syriërs die trachten te overleven in wat er nog over is van hun land. Aan het nagesprek neemt onder anderen Luke Korlaar van UNHCR deel.

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

movies @ home

Zelf bepalen wanneer en waar je movies that matter kijkt?
Dat kan; de jubileum DVD-box die dit voorjaar verscheen bevat drie op internationale festivals bekroonde films, klassiekers uit diverse windstreken, over uiteenlopende, nog altijd actuele, onderwerpen. Films die je vaker dan één keer wilt zien; The Road to Guantanamo, In a Better World en Timbuktu. Filmjournalisten schreven excusief voor deze box essays over de films.

Klik hier voor meer informatie en om de box te bestellen.

In de bioscoop

Ook in juni diverse movies that matter op het grote doek: vanaf 2 juni The Idol, het waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf, de Palestijnse zanger uit een vluchtelingenkamp die zijn droom werkelijkheid zag worden toen hij de talentenjacht Arab Idol won. Parched neemt de kijker mee naar een klein Indiaas dorp, waar vier vrouwen zich durven te verzetten tegen de mannen en tegen de eeuwenoude tradities waaraan ze onderworpen zijn. En Race, het verhaal van de atletiekheld Jesse Owens. ide films zijn vanaf 30 juni te zien.

 

Logo Amnesty International  Vfonds logo   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube