Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief zomer 2016
ZOMER, BUITEN, BIOS

Film kijken in de openlucht, dat kan deze zomer op allerlei locaties. Bijvoorbeeld bij het Humanity House in Den Haag, bij Pllek, Pakhuis de Zwijger en het World Cinema Festival in Amsterdam. 

Maar ook voor degenen die liever thuis of in de bioscoop film kijken is er veel aanbod. Zo kun je bijvoorbeeld dit regenachtige weekend de feel-good docu Nice People gratis online te zien.

Geniet ervan en  fijne zomer!

 

bios in de buitenlucht

Humanity House opent van 28 juli t/m 25 augustus zijn terras voor de Bios in de Buitenlucht 2016 met als thema 'migratie'.
Speelfilms en documentaires over mensen die de grote beslissing nemen om te vertrekken. Onderweg uit levensgevaarlijk gebied, aankomend in het land van hun dromen, of klem op een plek waar ze niet willen zijn. Kom naar deze bijzondere zomerbiosreeks en stap in de leefwereld van de migrant. Lees verder.

nice people @ de correspondent

Ieder laatste weekend van de maand presenteren Movies that Matter en De Correspondent online een film die drie dagen lang gratis te zien is. Vrijdagochtend wordt de film met een artikel ingeleid en zondagavond kun je online chatten met een correspondent of expert. Van vrijdag 29 t/m zondag 31 juli vieren we de zomer met de verkoelende feel-good docu Nice People,  favoriet op het festival. Kijk hier de film.

'Transit Havana' bij TRANSPRIDE AMSTERDAM

Op dinsdag 2 augustus wordt festival-lieveling Transit Havana vertoond tijdens het International Forum 'Trans* experiences across the Globe’ op de Amsterdam TransPride.

Odette, Juani en Malú wachten in Havana op hun geslachtsaanpassende operatie - georganiseerd door de dochter van de president, Mariela Castro. Maar de seksuele revolutie botst met oude problemen.

LEES MEER
INTERNATIONAL SUPPORT

Movies that Matter ondersteunt organisaties wereldwijd die film inzetten om de discussie over mensenrechten, vrijheid en duurzaamheid te stimuleren.
Wij bieden subsidies, workshops, advies en netwerkopbouw, voornamelijk in ontwikkelingslanden en landen waar persvrijheid beperkt is. Met trots presenteren wij de negen projecten die wij dit jaar een subsidie hebben toegekend.

LEES MEER
kijk je ogen uit...

Er is in augustus veel te zien, hieronder een greep uit het aanbod. Check voor een compleet overzicht de agenda van Movies that Matter.

Maandag 1 augustus draait om 19.15 uur bij Focus in Arnhem de voor een Gouden Kalf genomineerde docu-mentaire A Haunting History. Van 3 t/m 13 augustus vindt op het Stenen Hoofd in Amsterdam de dertiende editie plaats van het gratis openlucht Pluk de Nacht festival. En van 17 t/m 21 augustus kun je in R'dam naar het Festival Latino Americano.

Logo Amnesty International  Vfonds logo NB   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube