Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief oktober 2016
on tour nu ook on demand

De zwoele zomer loopt nu echt ten einde. Maar ook dit einde betekent een nieuw begin. Zo barst op 2 oktober het elfde seizoen van Movies that Matter On Tour los.
'Barst' ja; het programma is vanaf dit najaar in een recordaantal van achttien plaatsen én nu ook online te zien. Verder staan er de komende maanden tal van events op de rol en de eerste voorbereidingen voor het festival 2017 zijn van start gegaan. En daarvoor zijn we op zoek naar stagiaires.
We wensen iedereen een mooi nieuw filmseizoen toe!

festivalfavoriet 'hooligan sparrow' opent
MTM on Tour

Tweevoudig winnaar van de A Matter of ACT-Awards op het Movies that Matter Festival 2016 toert de hele maand oktober door het land. In deze moedige documentaire van de jonge Chinese filmmaker Nanfu Wang volgt zij gewapend met haar camera de Chinese activiste Ye Haiyan (Hooligan Sparrow) tijdens haar protesten tegen de straffeloosheid rond een seksschandaal. Door haar kritische houding is Haiyan een staatsvijand en trekt de overheid alles uit de kast om haar de mond te snoeren.

Primeur! Voor eenieder die geen gelegenheid heeft om naar het filmtheater te gaan: Hooligan Sparrow is deze maand in een viertal theaters ook thuis on demand te zien, via Filmthuis.nl. 

Kijk hier voor meer informatie over deelnemende steden en vertoningsdata.

Werken bij Movies that Matter?

Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste stagiaires die ons mee gaan helpen bij de organisatie van het aankomende festival!

Kijk je het liefst de ene film na de andere? Dan kun je terecht op de afdeling programmering.

En voor iemand die ervoor wil zorgen dat de bezoekersaantallen records gaan breken hebben we bij marketing & communicatie plek.

Voor beide stages geldt dat je beschikbaar moet zijn van november 2016 - mei 2017.

Lees hier verder.

Met korting naar MtM @ Read my World festival

Van 6-8 oktober vindt in de Amsterdamse Tolhuistuin het internationaal literatuurfestival Read my World plaats. Het festival werpt een nieuwe en actuele blik op regio's waar zich grote maatschappelijke veranderingen voltrekken, van binnenuit, via de literatuur - en film. In samenwerking met Read my World selecteerde Movies that Matter 3 films over de landen die in de spotlights staan: Polen en Oekraine: Ukrainian Sheriffs, Alisa in Warland en Oscarwinnaar Ida.

Op vertoon van deze nieuwsbrief ontvang je €5 korting op je kaartje!

Meer info en kaarten zijn te vinden op de festivalwebsite.

Winactie All Inclusive

All Inclusive, de nieuwste productie van het NNT, is een absurde comedy over de huidige vluchtelingensituatie. De stamgasten in een kroeg vormen een gemeenschap van gelijkgestemden die voor één avond de oplossing vinden, die de dag daarop vergeten is. Een dement universum waaruit we pas verlost raken door de komst van de Nieuwe Gasten.

In de voorstelling wordt de Westerse blik op de 'vluchtelingenproblematiek' onder de loep genomen. In eerdere voorstellingen van het NNT kwam dit thema ook al aan bod, in welke voorstelling was dit onder andere?
Maak kans op 2 vrijkaarten en mail jouw antwoord naar: renate@nnt.nl

festivals in the city

De zomer mag dan ten einde zijn, maar het festivalseizoen gaat gewoon door.

Van 4 tot 9 oktober is er in Filmhuis Den Haag het Indian Film Festival. Hier kun je terecht voor een 40-tal speelfilms, documentaires en korte films over uiteenlopende thema's.

Het jeugdfestival Cinekid, dat jaarlijks in oktober plaatsvindt, viert feest. De 30e editie vindt in Amsterdam plaats van 15-21 oktober en gaat daarna landelijk on tour.

En vanaf 28 oktober een nieuwe editie van het Leiden International Film Festival.

Nieuw in de bioscoop

Deze maand is er een enorm aanbod aan movies that matter in de filmtheaters. Van Gouden Beer-winnaar Fuocoammare, de Egyptische Oscarinzending Clash, Alone in Berlin, over het verzet van gewone mensen tegen het nazi-regime, het indrukwekkende debuut van de Tunesische Leyla Bouzid As I Open My Eyes, de nieuwe film van het vermaarde regisseursduo Luc en Jan Pierre d'Ardenne La Fille Inconnue,
Three Generations
en het vervolg op de klassieker Hiroshima mon Amour; Fukushima, Mon Amour. 


Kijk voor meer informatie, theaters en reserveringen op filmladder.nl

 

Logo Amnesty International  Vfonds logo   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube