Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief november
Van openlucht naar binnenbios

Nu de herfst buiten de overhand heeft, is het weer tijd om binnen van inspirerende, indrukwekkende en vaak unieke filmvoorstellingen te genieten. November met Movies that Matter belooft een bruisende filmmaand te worden.

Met Les Chevaliers Blancs gaat Movies that Matter On Tour door heel Nederland, we selecteerden voor een aantal events films en er zijn vrijkaarten voor de première van Hedi en een ochtend over kinderrechten op IDFA te winnen.

MTM @ DE CORRESPONDENT - 'La Jaula de Oro'

In deze nieuwsbrief ook één bericht over oktober: dit weekend presenteren we in samenwerking met De Correspondent de speelfilm La Jaula de Oro van regisseur Diego Quemada-Díez, eerder openingsfilm van het Movies that Matter Festival. In het licht van de komende Amerikaanse presidents-verkiezingen kozen we voor deze roadmovie die ons meeneemt op de hachelijke reis die Mexicanen ondernemen voor een betere toekomst; The American Dream.

De film is van vrijdag 28 t/m zondag 31 oktober gratis te zien via deze link.

MtM On Tour - 'Les Chevaliers Blancs'

In november toert Movies that Matter met de bekroonde speelfilm Les Chevaliers Blancs langs 18 theaters door heel Nederland. Joachim Lafosse, de Belgische maestro van de gemengde gevoelens, verzamelde een Franse sterrencast voor dit grootse project. De op een waar verhaal gebaseerde film wordt vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek met inspirerende gasten.

Een team ngo-medewerkers arriveert in onrustig Tsjaad, waar ze kinderen van de lokale bevolking onderdak en onderwijs beweren te bieden in een beveiligde compound. Vincent Lindon speelt Jacques Arnault, hoofd van de ngo Move for Kids, die met zijn team driehonderd weeskinderen probeert weg te krijgen uit het door oorlog geteisterde Tsjaad. Wat kan daar nou op tegen zijn? Toch? Al snel worden de teamleden – en de kijker – geconfronteerd met een mijnenveld aan morele dilemma´s.

★★★★ "knap opgevoerde, thrillerachtige spanning" - De Volkskrant

★★★★ "food for thought" - Het Parool

★★★★ "regisseur Joachim Lafosse is een van de helden van de Belgische cinema" - Trouw

★★★★ 
- De Filmkrant

Deze maand zijn o.a. te gast:

In Den Haag zal Hilbrand Westra - oprichter van adoptievereniging Alfa Omnia en in 2015 Koninklijk onderscheiden voor zijn inzet in de adoptiewereld als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau - het publiek een verdieping geven. Dr. Catrien Notermans (medewerker van de Culturele Antropologie van de Radboud Universiteit) is aanwezig in Nijmegen en in Utrecht spreekt Prof. Dr. René Hoksbergen, die al jaren actief is in het adoptieveld. Sinds 1984 is hij werkzaam als de wereldwijd bekende en eerst benoemde hoogleraar adoptie aan de Universiteit van Utrecht.

Ook deze On Tour film wordt via Filmthuis online aangeboden.

Win vrijkaarten voor de première van 'Hedi'

Majd Mastoura en Rym Ben Messaoud spelen de hoofdrollen in het ingetogen Tunesische drama Hedi.

Dit speelfilmdebuut van Mohamed Ben Attia werd bij de wereldpremière op het filmfestival in Berlijn bekroond met de prijs voor beste debuut en won Majd Mastoura de Zilveren Beer voor beste acteur.

Win 2 x 2 vrijkaarten voor de première in Filmtheater Rialto in Amsterdam: op donderdag 3 november om 19:15 uur met een inleiding van Beri Shalmashi, filmmaker en columnist voor de Volkskrant! Ga voor de prijsvraag naar onze Facebookpagina.

MtM op Da Bounce Urban Film Festival Amsterdam

Van 4 t/m 6 november vindt het DBUFF plaats. In het kader hiervan vertonen wij de spannende docu-thriller 3 1/2 Minutes, 10 bullets.

De film vertelt het verhaal over de Afro-Amerikaanse tiener Jordan Davis, die na een discussie over zijn harde muziek wordt doodgeschoten. De filmmakers reconstrueren de toedracht in een collage van interviews, homevideo’s en telefoongesprekken, die de grote verdeeldheid in de VS blootlegt over wapenbezit en racisme. Nagesprek met onder anderen Bart Stapert (strafrechtadvocaat) en Mitchell Esajas (maatschappelijk ondernemer).

Zondag 6 november, Ketelhuis Amsterdam,
14.15 uur.
Kaartjes en meer informatie zijn hier te vinden.

Winactie
Kids @ IDFA

Op 20 november vieren we op IDFA het 27-jarig bestaan van het Internationaal Kinderrechten-
verdrag. Onder begeleiding van Evelien Bosch, bekend van NPO Zapp, worden twee gloednieuwe films vertoond die deel uitmaken van de jeugddocumentaireserie Mensjesrechten: Merna in de Spotlight en Jesser en het Suikerriet. Meer dan 200 kinderen kunnen vragen stellen aan de filmmakers, doen mee met échte stemkastjes aan een speciale Kinderrechtenquiz én er is een optreden van de populaire rapper Yes-R.

Vier je samen met ons deze dag?
Movies that Matter mag 2x2 kaarten weggeven voor ouder en kind. Stuur ons een mail!

Zondag 20 november, 
10.00-12.00 uur EYE 1, Amsterdam

LEES MEER
Beleef MtM events

Ga in Dok6 Panningen naar een filmavond over de mondiale impact van lokale, duurzame initiatieven! We vertonen Tomorrow en achteraf is er een paneldiscussie met o.a. Marc Kauw. 1 november, 18.45-22.00 uur, kaarten kosten € 5,- en zijn te koop via Dok6

Tijdens de Terschellinger Filmdagen presenteren wij het speciale programma 'Droomvlucht'. Een bijzondere filmavond in een buitengewone omgeving. De filmtitel blijft geheim, maar het verhaal is tijdloos, over dromen, rechten en het hebben van een stem. De film wordt ingeleid en na afloop wordt de avond muzikaal afgerond. 18 november, 22.00 uur, meer info hier

Vertoning van They Will Have to Kill Us First op de HvA ism UAF. Te gast is Laurens Joensen, die over zijn project Music for Mali zal vertellen en een kort optreden geeft. 15 november, 16.30-19.00 uur, gratis voor studenten, aanmelden via HvA

Movies that Matter filmtips

Er komen in november veel nieuwe films uit. Keuzestress? Movies that Matter tipt:

Op 17 november gaat Layla M. - van de bekroonde Nederlandse regisseur Mike de Jong - in première. De 18-jarige Layla stoort zich aan het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het islamitische geloof. Binnen een groep gelijkgezinden jongeren wordt ze verliefd op Abdel en gaat ze - net getrouwd - met hem naar het Midden-Oosten. Welke gevolgen zal dit hebben voor haar?

Verder vanaf november op het grote doek:
Snowden (10-11), Shadow World (17-11), De Kinderen van Juf Kiet (24-11), I, Daniel Blake (24-11), Allied (24-11), Fataal (03-11), Hacksaw Ridge (03-11)

Logo Amnesty International  Vfonds logo NB   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube