Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter december 2016
MtM On Tour

In december toert festivalfavoriet Frame by Frame door het hele land. De laatste kans om deze film op het grote doek te zien!

De documentaire volgt vier dappere, Afghaanse fotojournalisten. Frame by Frame won de VARA Publieksprijs op het Movies that Matter Festival 2016 en wordt vertoond in combinatie met een verdiepend programma met uiteenlopende gasten.

Geniet van deze en andere bijzondere films die dit jaar uitluiden.

LEES MEER
MtM @ De Correspondent

Gelukkig is het alweer het laatste weekend van de maand zodat je gratis online een goede movie that matters kunt kijken. Dit weekend is dat de op internationale festivals bekroonde documentaire Big Men. Iedereen wil graag bij de ‘grote jongens’ horen, maar toch ook tegelijkertijd de kleine man niet tekort doen, dat blijkt een heel lastige combinatie.
Van vrijdagochtend 25 tot zondagavond 27 november kun je via deze link de film kijken en online over dit thema meediscussiëren.

het beste uit de buitenlandse pers

Nieuws uit het buitenland is iets anders dan nieuws over het buitenland. Daarom selecteert, duidt en vertaalt 360 journalistieke verhalen uit de internationale gerenommeerde media voor een Nederlandstalig publiek. 
Altijd al willen weten wat er in de rest van de wereld speelt? Maak dan nu voordelig kennis met 360 Magazine. U ontvangt in print zowel als digitaal de beste journalistieke verhalen uit de internationale pers, vertaald in het Nederlands. Klik hier voor de kortingsactie: 360magazine.nl/3voor10

amnesty schrijfmarathon

Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – schrijven honderdduizenden mensen wereldwijd brieven. Vierentwintig uur lang. Voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten, gemarteld zijn of worden bedreigd.

Je kunt zo kort of zo lang schrijven als je wilt, een papieren of digitale brief, in het Amnesty-huis in Amsterdam, je eigen huis of je aansluiten bij een van de vele andere lokale activiteiten door het hele land.
Schrijf mee!

mtm in panningen

Op woensdag 14 december strijkt Movies that Matter weer neer in Dok6 in Panningen.

Overdag is er een besloten vertoning voor het onderwijs.
's- Avonds een voor iedereen toegankelijk programma rond de inspirerende documentaire Sonita, waarin we kennismaken met de dappere Afghaanse rapster die zich inzet voor de rechten van meisjes. Na afloop van de film leidt Sanne Pols een nagesprek met politicoloog en activiste Solmaz Mahmoudi en politicoloog Guity Mohebbi over de positie van vrouwen en jongeren in Iran en Nederland. 
Locatie: Dok6 Panningen 
Aanvang: 19.00 uur.

met de klas naar de bioscoop

Movies that Matter Educatie biedt een nieuwe service;
Filmvoorstellingen voor scholen, in alle filmtheaters in Nederland. Dus ook in de kleinere (film)theaters buiten de randstad!

Waarom?
Onderzoek toont aan dat het zien van een film in de bioscoop aanzienlijk meer impact heeft op leerlingen dan het bekijken van een film in de klas.

Hoe het werkt?
Docenten kunnen een film uit onze ruime selectie kiezen, wij regelen de rest. Uiteraard adviseren we ook graag bij het kiezen van een geschikte film. Neem contact op via
educatie@moviesthatmatter.nl of 020 7733631.

verder te zien...

In de maand december veel nieuwe movies that matter met grote namen op het witte doek. American Pastoral, geregisseerd door en een hoofdrol voor Ewan McGregor en Frantz, een historisch drama van Francois Ozon, gaan beide op 1 december in premiere.
Op 8 december volgt The Salesman. De Iraanse hoofdrolspeler Shahab Hosseini sleepte in Cannes de prijs voor Beste Acteur in de wacht. Neruda van regisseur Pablo Larraín verhaalt over de gelijknamige dichter/politicus, en in Mal de Pierres vertolkt de gelauwerde Franse actrice Marion Cotillard een hoofdrol.
Beide eveneens vanaf 8 december te zien.

Kijk hier voor vertoningsinformatie en reserveringen.

Logo Amnesty International  Vfonds logo   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube