Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief maart 2017
festivalfilms online!

Het aftellen tot het Movies that Matter Festival is begonnen. Op 24 maart strijken we neer in Den Haag voor 9 dagen vol spraakmakende speelfilms, documentaires, nagesprekken, talkshows, live muziek en nog veel meer!

Welke films zijn er dit jaar te zien? De filmselectie staat nu online, dus kijk snel! Aan het  verdiepingsprogramma wordt nog hard gewerkt, dit staat binnenkort op de site. Op donderdag 9 maart start de kaartverkoop, online en aan de kassa van Filmhuis Den Haag.

De festivalkrant thuis ontvangen? Meld je hier aan.

Festival Pubquiz op vrijdag 3 maart

Wat weet jij van films en mensenrechten?
Op vrijdag 3 maart organiseren wij samen met festival-ambassadeurs een Pubquiz in het Filmhuis Den Haag, vanaf 20:00 uur. Iedereen is welkom, maar er kunnen helaas niet meer dan 35 personen meedoen. Dus wil jij met een groepje van minimaal 3 en maximaal 5 mensen naar een gezellige en wie weet spannende avond, met kans op het winnen van prijzen?
Meld je dan snel aan door een mailtje te sturen naar: k.jorritsma@moviesthatmatter.nl. Vermeld hierin je naam en met hoeveel personen je wilt meedoen.

In het restaurant van Filmhuis Den Haag kun je met een heerlijke dagschotel voor Euro 15,= de avond goed beginnen. Reserveren aanbevolen.

MtM & De Correspondent: 'Black Flag'

Van vrijdag 24 februari t/m donderdag 2 maart kun je The Black Flag gratis online te zien bij Movies that Matter & De Correspondent.

In heel Irak pakken sjiitische moslims de wapens op tegen de opkomende Islamitische Staat. Filmmaker Majed Neisi sluit zich aan bij een groepje militante vrijwilligers die ten strijde trekken tegen de fundamentalisten. Slechts gewapend met zijn camera neemt hij de kijker mee op oorlogspad.
Kijk hier de film en laat weten wat je ervan vindt.

Speelfilm 'Noces' On Tour

In de maand maart is de film Noces (A Wedding) te zien in 17 filmtheaters door het hele land.

Tiener Zahira trapt lol met haar vriendinnen, gaat op stap en heeft verkering. Net zoals de meeste Waalse meisjes van haar leeftijd. Ze heeft een goede band met haar Pakistaanse ouders, totdat zij haar willen uithuwelijken aan een man die ze niet kent. Een onverwachte zwangerschap dwingt Zahira een moeilijke beslissing te nemen.
Deze film is ook op het Movies that Matter Festival te zien.

Weapon of Choice

Tijdens het festival kiezen vijf vooraanstaande Nederlanders een belangwekkende ‘movie that matters’. Micha Wertheim, Hanna Verboom, Sylvana Simons, Linda Polman en Sanne Vogel kozen ieder een film en leggen tijdens het festival, voorafgaand aan de desbetreffende film, uit waarom. Lees hier verder.

Deze maand in de bios!

De films Zaatari Djinn, The Islands and the Whales, Noces (A Wedding), A United Kingdom en Zero Days zijn deze maand in de bioscoop te zien. Je kunt ze ook op ons festival komen kijken.

Bekijk in de agenda waar en wanneer de films te zien zijn.

Gratis toegankelijke talkshows

Het festival biedt gratis toegankelijke talkshows over uiteenlopende onderwerpen. Zo is Mary Robinson, voormalig president van Ierland, eregast in de talkshow The Green Fight, en bespreken Emil Langballe, Marjolijn van Heemstra en vluchtelinge Zohre Norouzi hoe het is om in een vluchtelingenkamp te leven. Lees hier meer over de talkshows van dit jaar.

Logo Amnesty International  Vfonds logo   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube