Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Kaartverkoop gestart!
Beste bezoeker van het Movies that Matter Festival

Namens Movies that Matter en Filmhuis Den Haag brengen we u bij deze graag op de hoogte dat de kaartverkoop voor het Movies that Matter Festival 2017 is gestart!

Dit jaar vindt het festival plaats van vrijdag 24 maart t/m zaterdag 1 april. Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en het Nutshuis bieden negen dagen lang podium aan zo'n zeventig speelfilms en documentaires, een uitgebreid  verdiepingsprogramma met internationale gasten, dagelijk gratis toegankelijke talkshows en muziek van een live band of D.J.

Hieronder een greep uit het programma:

Op vrijdag 24 maart opent het festival (om 20.00 uur officieel en om 21.30 uur voor publiek) met de film The Other Side of HopeIn de openingsfilm toont auteursfilmer Aki Kaurismäki in de voor hem karakteristieke stijl de kruisende paden van een Finse handelsvertegenwoordiger en een Syrische vluchteling.

In het curatoren-programma Weapon of Choice kiezen vijf prominente makers, journalisten en politici een belangwekkende 'movie that matters’ waarvan zij vinden dat iedereen die gezien moet hebben. Kijk hier voor een overzicht van de films in dit programma.

Zondag 25 maart staat in het teken van duurzaamheid met het speciale proghramma Climate at Stake en de talkshow The Green Fight. In samenwerking met Ministerie van Buitenlandse Zaken presenteren we twee indrukwekkende fims over de gevolgen van klimaatverandering: Before the Flood (National Geographic) en Sea Blind, én een feel good film over wat mensen wereldwijd zelf doen: Tomorrow. Voorafgaand verzorgt Mary Robinson, eregast van het festival, een inleiding over Climate Justice. Klik hier om combi-tickets te kopen voor Climate at stake.

Tijdens de feestelijke Award Ceremony op woensdag 29 maart worden de Students' Choice Award, MovieZone Award en de A Matter of ACT Golden Butterflies worden uitgereikt. Aansluitend is de winnende film van de Students' Choice Award te zien. Deze speciale avond is ook toegankelijk voor het publiek! Koop hier vast kaarten. 

In de Best of MtMF 2017 presenteren we op zaterdag 1 april drie van de beste films van het festival op één dag, voor de zeer voordelige prijs van € 25. Op deze dag ziet het publiek de documentaire Tickling Giants en de speelfilm The Teacher. Aansluitend vindt de uitreiking van de VARA Publieksprijs plaats, waarna we de winnende film vertonen. Koop hier kaarten voor de Best of MtMF 2017.

Op de filmpagina's vindt u onder de data en tijden linkjes om tickets te bestellen.

Logo Amnesty International  Vfonds logo  Filmhuis Den Haag   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube