Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter Nieuwsbrief december 2013
Gulle gevers

In feestmaand december sluit Movies that Matter graag aan bij Sint en de Kerstman en geeft cadeautjes weg!

Zo zijn er vrijkaartjes te winnen voor het Movies that Matter Festival in Den Haag (20-26 maart 2014); verloten we later deze maand kaartjes voor nieuwe release In Bloom en is er een mooie aanbieding van 360 Magazine.
Ook iets geven?
Steun Movies that Matter!

Fijne feestdagen!

Stem op Harvest 2013

Ieder jaar presenteert het Movies that Matter Festival een selectie van de beste human rights films die het voorgaande jaar (aangevuld met enkele sterke filmreleases uit de eerste maanden van het nieuwe jaar). Nog éénmaal die indrukwekkende, ontroerende en misschien wel onvergetelijke film op het grote doek.

Ook voor het komende festival kan het publiek meebeslissen welke films er in deze selectie vertoond zullen worden. Het Movies that Matter Festival vindt in 2014 plaats van 20-26 maart in Den Haag.

Stem nu hier (of in ieder geval vóór 9 januari) op de beste movies that matter uit 2013 en maak kans op vrijkaartjes voor het festival in 2014!

'Kinshasa Kids' On Tour

In december toert niet alleen de goedheiligman, maar ook de opzwepende, muzikale speelfilm Kinshasa Kids door het land. Movies that Matter On Tour brengt deze bruisende film naar filmtheaters in 15 steden. Regisseur Marc-Henri Wajnberg is in aanwezig voor een nagesprek bij de vertoning in Lumière, Maastricht op maandagavond 2 december, 19.30 uur!

LEES MEER
MtM @ Holland Doc 24

Ook in december presenteert Movies that Matter op documentairekanaal Holland Doc 24 weer iedere dinsdagavond rond 22 uur een film waarin mensenrechten en en rechtvaardige, duurzame wereld centraal staan. Zo is op 3 december de spraakmakende documentaire Ai Weiwei: Never Sorry te zien, over de vermaarde Chinese 'artivist'.

LEES MEER
360 Magazine Actie
Voor iedereen die meer wil weten over internationale ontwikkelingen en achtergronden in politiek, economie, maatschappij, wetenschap en cultuur hebben biedt Movies that Matter een mooie aanbieding: 5 nummers 360 Magazine voor €10.  Dat is maar liefst 60% korting.

360 Magazine biedt elke twee weken het beste uit 900 buitenlandse kranten en tijdschriften. Van The New York Times tot Asharq Al Awsat. Van The Economist tot Caijing. Van the Daily Beast tot Khabdha.org.
Gratis naar vertoning 'In Bloom'

In Bloom is een meeslepend coming-of-age drama over de recente Georgische geschiedenis gezien door de ogen de twee tieners Eka en Natja. Hun onbevangen jeugd moet al gauw plaatsmaken voor de realiteit van het heden en de onzekerheid van de toekomst. In Bloom is vanaf 19 december in de bioscoop te zien. Movies that Matter geeft binnenkort gratis kaarten weg voor de speciale vertoning van de film in Amsterdam op 20 december. Houd onze website en facebook in de gaten voor meer informatie!

Bioscoop releases
Wie in december de deur uit wil voor een beetje zingeving kan kiezen uit maarliefst drie sterke movies that matter releases in de bioscoop: vanaf 12 december is de documentaire Poetins Olympische Droom in de bios te zien en vanaf 19 december de speelfilms In Bloom en Mandela: Long Walk To Freedom.
Ambassade vertoningen

Op 10 december, de Internationale Dag van de Mensenrechten, organiseert Movies that Matter op crica 40 ambassades door de hele wereld speciale filmvertoningen in combinatie met debat. De films Call me Kuchu, Forbidden Voices , Rafea: Solar Mama, Reportero, en Tall as the Baobab Tree krijgen zo een wereldwijd podium.

Support Programma

Movies that Matter heeft vijftien nieuwe projecten geselecteerd voor haar internationale Support Programma. Van Guatemala tot Georgië, van Ethiopië tot Witrusland ondersteunen we filmvertoningen die ogen openen. Lees hier meer over alle ondersteunde projecten van dit jaar.

 

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube