Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Met Movies that Matter de lente in
Win Vrijkaarten!

Afgelopen zaterdag 1 april sloten we een succesvolle editie van het Movies that Matter Festival af met een knallend slotfeest, waarbij de band Zitakula optrad. Op deze dag werd ook de VARA Publieksprijs uitgereikt, bestaande uit de Gouden Vlinder en € 5.000. De prijs ging naar regisseur Jean van de Velde voor zijn nieuwe speelfilm Bram Fischer.
Het festival trok dit jaar zo'n 25.000 bezoekers. Alvast voor in de agenda: het Movies that Matter Festival van 2018 vindt plaats van 23-31 maart.

Win kaarten voor The Other Side of Hope

Heb je onze prachtige openingsfilm The Other Side of Hope gemist op het Movies that Matter Festival? Niet getreurd, want hij is vanaf 20 april in de Nederlandse filmtheaters te zien. Movies that Matter verloot samen met distributeur Cinemien twee vrijkaarten voor een vertoning in een stad naar keuze.

Stuur een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'winactie The Other Side of Hope' en wie weet mag jij samen met iemand die je leuk vindt gratis naar deze film!

In The Other Side of Hope toont auteursfilmer Aki Kaurismäki in de voor hem karakteristieke stijl de kruisende paden van een Finse handelsvertegenwoordiger en een Syrische vluchteling. 

Zaatari Djin & Harvest films op Picl

Picl biedt je nieuwe films die op dit moment in het filmhuis draaien. Zo hoef je nooit meer iets te missen wat de moeite van het kijken waard is. Ook als je geen tijd hebt om naar het filmhuis te gaan.

Speciaal voor Movies that Matter fans verloten we twee keer de mogelijkheid om GRATIS de festivalfilm Zaatari Djin online te kijken. Midden in de woestijn is onder de verzengende zon een geheel nieuwe stad ontstaan: vluchtelingenkamp Zaatari. Tachtig procent van de inwoners is kind. Vanuit het perspectief van vier jonge bewoners zien we hoe het is om hier op te groeien. Een plek met weinig middelen of zicht op verbetering, maar met ruimte voor dromen.
Deze film gratis zien? Stuur snel een mailtje naar info@moviesthatmatter.nl o.v.v. 'Winactie Zaatari Djin'.

Nog meer movies that matter zien? De films uit het Harvest-programma zijn ook allemaal op Picl te zien. Ook de On Tour films Noces en A Good Wife zijn te zien.

Voor € 8,50, de prijs van twee speciaalbier (of een paar verse gemberthee als dat meer je smaak is), krijg je 48 uur toegang tot de nieuwste films wanneer het jou uitkomt. Lees meer.

A GOOD WIFE in On Tour

In mei toert de festivalfilm A Good Wife door heel Nederland. De film wordt in 17 steden vertoond in combinatie met een nagesprek.

In een luxe buitenwijk van Belgrado vervult de welgestelde vijftigjarige Milena met liefde haar traditionele rol als echtgenote en moeder. Ze ontwaakt langzaamaan uit de roes van haar rustige leven wanneer ze een onthutsend geheim uit het verleden van haar man ontdekt en tegelijkertijd te horen krijgt dat ze ziek is.
A Good Wife is het regiedebuut van de veelgeprezen Servische actrice Mirjana Karanović. Zij won in 2006 de Gouden Beer in Berlijn voor haar rol in de film Grbavica en kreeg voor diezelfde film een Oscarnominatie. Karanović neemt behalve de regie ook de hoofdrol van 'good wife' Milena voor haar rekening.

Dugma: The Button bij De Correspondent

Iedere maand is een week lang online, op de site van De Correspondent, een film te zien die de wereld verandert of onze blik daarop. De Correspondent publiceert een inleidend artikel bij de film en biedt de mogelijkheid om in discussie te gaan.

Vanaf vrijdag 28 maart t/m donderdag 4 mei is de festivalfilm Dugma: The Button te zien. De Noorse journalist Paul Refsdal doet al enkele decennia verslag vanuit conflictgebieden. Voor Dugma: The Button volgt hij enkele mannen die wachten tot hun tijd komt om met vrachtwagentjes vol explosieven door vijandige linies te breken en zichzelf op te blazen. De mannen zijn aangesloten bij de Syrische tak van Al-Qaida, Jabhat al Nusra. Lees meer.

D.I.Y. Country in OBA

Op donderdag 20 april presenteren we in de OBA, i.s.m. De Wereld Academie het programma Geo-politieke consequenties van de burgeroorlog in Oekraïne. De avond begint om 19.00 uur met de vertoning van de festivalfilm D.I.Y Country. Vanuit het kloppende hart van de revolutie in de stad Donetsk in het zuidoosten van Oekraïne volgt deze opmerkelijke docu de rommelige 'making of' van een land.

Presentator Bahram Sadeghi gaat na afloop in gesprek met Ruslanddeskundige dr. Marc Jansen en journaliste Sophie Kornieko over de historische achtergrond van deze conflicten aan de oostgrens van Europa en de geo-politieke toekomst. Samen met het publiek wordt ingegaan op vraag hoe de relaties tussen Rusland en Europa zich zullen ontwikkelen en wat de rol van de Verenigde Staten van President Trump hierin kan zijn. Lees meer.

Go Short festival

Less is more! Dat vinden ze ook bij Go Short: hét festival voor de korte film in Nederland. Van 5 tot en met 9 april 2017 vindt de negende editie van Go Short plaats.

In 5 festivaldagen worden de beste recente korte films van Europa vertoond en worden de Go Short Awards uitgereikt. Naast het competitieprogramma biedt Go Short diverse focusprogramma’s, waaronder Shorts that Matter. Deze selectie was afgelopen maand ook op het Movies that Matter Festival te zien: Greetings from Aleppo, Home, Life Cycles, Frame 394 en Raised by Crump.

Biosreleases

Glory en Bram Fischer waren te zien op het Movies that Matter Festival, maar voor wie ze gemist heeft óf graag nog een keer wil zien: Glory draait vanaf 6 april in de bios en Bram Fischer is vanaf 13 april. Verder is vanaf 6 april de film Voir du pays te zien over twee jonge Franse soldaten krijgen drie weken vrij op Cyprus, direct nadat ze hun plicht in Afghanistan vervuld hebben. Vanaf 27 april draait Alone in Berlin. In deze film krijgt het echtpaar Otto en Anna Quangel het nieuws dat hun enige kind om het leven gekomen is op het slagveld. Ze besluiten het Nazi-regime op hun eigen manier te weerstaan, maar al snel heeft de Gestapo het op hen voorzien.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube