Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter nieuwsbrief juni
wandelnacht

Wandelen doe je doorgaans voor je lol, maar op zaterdagnacht 17 juni kun je er een extra dimensie aan geven. 
Op deze nacht lopen namelijk duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop, met als doel een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden.

Movies that Matter vertoont op deze avond in de Westergasfabriek in Amsterdam een gratis toegankelijk programma aan korte films.

BLACK CODE bij De Correspondent

Van vrijdag 26 mei t/m donderdag 1 juni is de festivalfilm Black Code bij De Correspondent te zien via deze link (let op: deze is pas vanaf vrijdag geldig!).
De vrijheid die internet en sociale media hebben gebracht voor de onderdrukten van deze wereld is van onschatbare waarde. Maar die vrijheid heeft ook een keerzijde. Het web is één grote verzamelbak van persoonlijke informatie en dus koren op de molen van onderdrukkende regimes. Van Tibet tot Syrië toont deze docu de rol van het web in de strijd voor democratie en vrijheid wereldwijd.

Aan het einde van iedere maand is een week lang op de site van De Correspondent een movie that matters te zien. Ook is er een inleidend artikel te lezen en is er gelegenheid om in discussie te gaan.

MtM @ de Nacht van de Vluchteling

Tijdens de Nacht van de Vluchteling lopen in het holst van de nacht duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop. Movies that Matter presenteert tijdens deze nacht drie korte films. Ook wordt er werk vertoond van documentairemaker Caroline Keman. In de Gashouder op het terrein van de sfeervolle Westergasfabriek word je op zitzakken een intense gezamenlijke filmervaring rijker in een intieme setting. 

De bioscoop is voor deelnemers van de Nacht van de Vluchteling, maar is ook geopend voor het publiek. De films draaien in een continue ‘loop’. De entree is gratis. De vertoning start op zaterdag 17 juni om 16.00 uur en eindigt op zondag 18 juni om 14:00 uur (de vertoning is doorlopend, behalve tussen 01:00 en 06:00 uur ‘s nachts). Lees meer.
Vacature penningmeester Stichting Movies that Matter

Het bestuur van Stichting Movies that Matter is op zoek naar een nieuwe penningmeester. We zoeken een enthousiaste kandidaat met flinke bestuurlijke ervaring, gedegen financiële kennis, en affiniteit met film en mensenrechten. Lees meer.

Reageren kan tot 1 juni door een korte motivatie met cv te sturen naar a.remmelts@moviesthatmatter.nl. Bel voor meer informatie met Ali Remmelts, zakelijk directeur, 020-7733623 of 06-15635948.

Stagiair(e)s Programmering

Heb jij een passie voor film én interesse in mensenrechten? Wil je werken in een gezellig team en ervaring opdoen in een cultureel-maatschappelijke organisatie? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

Voor de afdeling programmering zijn we op zoek naar twee stagiair(e)s/vrijwilligers die ons komen helpen met de voorbereidende werkzaamheden voor het Movies that Matter Festival 2018.  Lees meer.

Fraude Film Festival

Het Fraude Film Festival gaat on tour naar Theater Film Cafe De Lieve Vrouw in Amersfoort. Daarbij kun je ook kans maken op de aanmoedigingsprijs. De prijs voor een documentairemaker (in spé) bestaat uit een geldbedrag van €10.000,00, professionele ondersteuning bij de totstandkoming van de documentaire en vertoning van de documentaire op de volgende editie (2018) van het Fraude Film Festival. Deadline is 9 juni. Lees hier meer over deelname.

Bios Releases

Vanaf 1 juni is de film Daughters of the Dust te zien in de filmtheaters. Een opnieuw uitgrebrachte film over de kinderen van plantagewerkers op de eilanden voor de kust van Zuid-Carolina. De documentaire The Eagle Huntress neemt ons mee naar de fotogenieke omgeving van het Mongoolse Altajgebergte, waar we het dertienjarige nomademeisje Aisholpan volgen. Deze docu is vanaf 15 juni te zien. Vanaf 22 juni draaien De Keuze van mijn vader en Winnie over Winnie Mandela in de bioscoop.

Logo Amnesty International  Vfonds logo NB   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube