Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief juli 2017
Zomerfilms

Het is zomer! Dat betekent onder meer lekker films kijken in de openlucht. Maar op regenachtige dagen bieden filmtheaters, televisie en online platforms ook nog genoeg moois. Bekijk een movie that matters bij De Correspondent, ga naar één de bioscoopreleases, of organiseer zelf een filmavondje met een film uit onze À la Carte-selectie. Gratis en voor niks.
Er staat dus genoeg op het (film)programma.

WHAT TOMORROW BRINGS bij De Correspondent

Op de site van De Correspondent is elke maand een week lang een film online te zien, waar De Correspondent een introductie-artikel bij schrijft. Tot en met donderdag 29 juni is dat de festivalfilm What Tomorrow Brings.
In een afgelegen, conservatief Afghaans dorpje richt de vrijgevochten Razia Jan de allereerste meisjesschool op. Voor het eerst kunnen meisjes leren lezen en schrijven, en op de school hebben ze een veilige haven waar ze kunnen dromen van een betere toekomst.

Bekijk hier de film en lees het artikel
On Tour: een tipje van de sluier

In oktober van dit jaar gaat het nieuwe Movies that Matter On Tour seizoen van start. Het volledige programma staat in september online. Tipje van de sluier: de Nederlandse documentaire No Place for a Rebel mee zal gaan met de tour. In deze documentaire wordt Opono Opondo gevolgd, als kind werd ontvoerd door het rebellenleger van Joseph Kony. Hij keert als volwassene terug naar huis, en moet nu proberen zijn plek in de burgermaatschappij terug te vinden.

Organiseer zelf een filmavond

Met Movies that Matter à la Carte organiseer je zelf een film- & verdiepingsprogramma. Je kiest de film, regelt een locatie en nodigt gasten uit. De films zijn gratis beschikbaar, daarom zijn ze ook alleen bedoeld voor non-commerciële vertoningen. Je mag voor je filmavond dus geen entree vragen.

Het werkt zo: ga naar de site, kies een film uit de selectie en bestel de film via het online formulier. De materialen worden binnen 14 werkdagen naar je toegestuurd.

Films in de buitenlucht

In de zomer wil je natuurlijk zo veel mogelijk lekker buiten zijn. Gelukkig kan dit ook prima gecombineerd worden met films kijken, namelijk in een openluchtbioscoop.
Pakhuis de Zwijger organiseert tussen 11 en 21 juli 'Docu by Night'. Elke avond om 22:00 uur wordt een andere documentaire vertoond op het plein. Raving Iran, een succesvolle titel van het Movies that Matter Festival 2017, komt ook voorbij. Bekijk hier het hele programma.

Nelson Mandela

Ieder jaar wordt op 18 juli het leven van Nelson Mandela herdacht. Iedereen wordt op deze dag opgeroepen om iets goeds te doen voor de wereld.
Wij hebben twee filmtips voor deze dag. Bram Fischer gaat over het leven van Mandela's advocaat. De film won de VARA Publieksprijs op het Movies that Matter Festival 2017. Mandela: Long Walk to Freedom is gebaseerd op de autobiografie van Mandela. Voor docenten is deze film hier gratis op te vragen met lesmateriaal.

Bioscoop Releases

De komende maand zijn er weer belangwekkende films te zien in de Nederlandse filmtheaters.
Nocturama, te zien vanaf 20 juli. In deze film plant een uiteenlopende groep jongeren een serie aanslagen in Parijs.

Vanaf 27 juli is Homo Sapiens te zien. Documentairemaker Nikolaus Geyrhalter trok naar plekken waar geen mens meer te zien of te horen is en filmde de terugkeer van de woeste aarde. 

Logo Amnesty International  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube