Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter wenst u een voorspoedig 2014!
GLANSRIJKE START

Movies that Matter wenst u een voorspoedig 2014!
Voor ons staan de eerste maanden van het nieuwe jaar in het teken van het Movies that Matter Festival, dat dit jaar van 20 tot 26 maart plaatsvindt. In deze nieuwsbrief lichten we alvast een tipje van de sluier op over wat er zoal op het programma staat.

Maar voor die tijd zijn er door het hele land en ook thuis weer tal van movies that matter te zien: zo toert in januari de speelfilm 5 Jahre Leben door 15 steden en is er op Holland Doc 24 iedere dinsdagavond een spraakmakende documentaire te zien.

'5 Jahre Leben' in On Tour

Vijf jaar onschuldig vastzitten in Afghanistan en Guantánamo Bay, het overkwam Murat Kurnaz. 5 Jahre Leben is de indrukwekkende Movies that Matter On Tour film van januari, gebaseerd op het verhaal van Kurnaz: een Duitser met Turkse achtergrond. De film, met nagesprekken, toert deze maand door 15 steden in Nederland.

LEES MEER
MTM op Holland Doc 24

Ook in het nieuwe jaar vertoont Movies that Matter op Holland Doc 24 weer vier indrukwekkende documentaires. In januari staan de films Rafea: Solar Mama, The Law in These Parts, Long Distance Love en Not Quite the Taliban op het programma. De films zijn steeds op dinsdagavond te zien, rond de klok van 22.00 uur.

LEES MEER
Movies that Matter Festival 2014
Op 20 maart gaat de 16e editie van het Movies that Matter Festival van start in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. Zeven dagen lang kan het publiek zich laten verrassen, verbazen en intrigeren door zo’n 70 documentaires en speelfilms, debatten, talkshows, muziekoptredens en een expositie. Met een themaprogramma rond nucleaire veiligheid sluit het festival aan bij de Nuclear Security Summit waaraan op 24 en 25 maart in Den Haag 58 wereldleiders deelnemen. Daarnaast  tal van films waarin het thema liefde centraal staat en een thema-programma over globalisering.

De eerste titels van het festival zijn bekend: zo is er de Iraanse speelfilm Manuscripts don’t Burn, dat harde kritiek levert op het Iraanse regime en de censuurwetgeving blootlegt. Fatal Assistance van de in Haïti geboren filmmaker Raoul Peck brengt op confronterende en analytische wijze in beeld hoe de internationale gemeenschap faalde in de wederopbouw van het in 2011 door een zware aardbeving getroffen eiland. Houd voor meer festivalnieuws de website en Facebook in de gaten!

Begin maart verschijnt de papieren festivalkrant als bijlage bij Trouw. Deze festivalkrant geheel gratis thuis gestuurd krijgen? Klik hier.
Stem Harvest 2013

Krijgen we The Butler, Workers of toch Die Welt nog een keer te zien tijdens het Movies that Matter Festival? Stem nu mee voor Harvest 2013 en bepaal mede wat er op het festival wordt vertoond. Stemmen op de beste human rights films van 2013 kan hier nog tot 9 januari!

Daily Matters

Voor alle ins en outs over het festival hoef je nu niet meer te wachten tot maart! Op de Daily Matters website publiceren we binnenkort al festivalnieuws. Iedere festivaldag de DM nieuwsbrief in je inbox? Schrijf je dan nu in voor de speciale festivalnieuwsbrief. Momenteel zijn er op de Daily Matters site al blogs te lezen over de Movies that Matter On Tour films.

In de bioscoop

Vanaf 2 januari is de aangrijpende speelfilm Fruitvale Station in de Nederlandse bioscoop te zien, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vanaf 23 januari is de film Metro Manila te zien: winnaar van de Sundance publieksprijs 2013. Een beklemmende thriller over het harde leven in de sloppenwijken van Manila, hoofdstad van de Filippijnen.

Oproep vrijwilligers MtMF 2014

Het Movies that Matter Festival zoekt enthousiaste vrijwilligers die het festivalteam komen versterken. Van donderdag 20 tot en met woensdag 26 maart 2014 vindt het festival plaats in Den Haag. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor het distributieteam, runners, chauffeurs, zaalwachten, gasten –info en accreditatiebalie medewerkers, art departement / bouwploeg vrijwilligers.

Verder hebben we voorafgaand aan het festival, vanaf januari, ondersteuning op kantoor nodig bij de productie, vrijwilligerscoördinatie, pr en programmering afdeling (3-19 maart) voor langere periode. Heb je interesse, neem contact op met Anne-lyke van den Elshout via a.vandenelshout@moviesthatmatter.nl

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube