Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter oktober 2017
No Place For A Rebel On Tour

Zestien jaar nadat Opono Opondo als kind werd ontvoerd door de LRA, het rebellenleger van Joseph Kony, keert hij terug naar huis als volwassen oorlogscommandant. Hij wist hij te ontsnappen en het leger te verlaten. Nu moet hij zijn plek in de burgermaatschappij van Oeganda zien te vinden.

In oktober toert de documentaire No Place for a Rebel, van de Nederlandse regisseurs Maartje Wegdam en Ariadne Asimakopoulos, door heel Nederland. De film wordt in 16 verschillende steden vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek. De documentairemakers zullen bij zoveel mogelijk vertoningen aanwezig zijn: een unieke kans om alle vragen die je hebt te stellen!

Klik hier voor het volledige programma van de tour.

No Place For A Rebel & Afrika

De LRA (Lord's Resistance Army), waar de hoofdpersoon van de documentaire uit ontsnapte, was tot en met 2006 actief in Noord-Oeganda. Uiteindelijk werd de LRA verdreven uit het land maar het beweegt zich nog steeds in Zuid-Soedan, DR Congo en de Centraal Afrikaanse Republiek. Een groot gedeelte van Afrika werd hierdoor beïnvloed door het rebellenleger. De leider van de LRA, Joseph Kony, is internationaal berucht.

Movies that Matter stuurt u deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van uw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien u meer informatie wenst voor een actie of geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Vfonds logo NB  Amnesty   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube