Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief augustus
vakantie

Voordat straks het nieuwe On Tour seizoen losbarst en onze films op allerlei events en op bijzondere plekken door het land te zien zijn, is het eerst tijd voor vakantie! We kunnen je wel alvast verklappen welke films er straks door het land toeren.

Voor de thuisblijvers is er deze zomer genoeg te zien: zo kun je tijdens het World Cinema Festival in Amsterdam op wereldreis zonder het land te verlaten. En ga je toevallig studeren in Den Haag? Kom dan even langs bij onze filmvertoning tijdens de HOP-week!

On Tour in 17 steden

Kon je niet naar het Movies that Matter Festival in Den Haag komen? Dan brengen wij de films naar jou. Met Movies that Matter On Tour vertonen we favoriete festivalfilms in zeventien steden door heel Nederland. Van oktober tot en met mei is iedere maand op dezelfde dag en tijd een speelfilm of docu te zien. In oktober start het nieuwe seizoen. Weten welke film in jouw filmtheater te zien is? Bekijk het programma op onze site.

MtM & De Correspondent

Er woedt oorlog op de keukentafel, terwijl een man zijn koffie drinkt. De wereld staat in brand. Helikopters rijten zijn krant aan flarden, een drone schiet op een bord broccoli...
Je ziet dit alles in Démontable.  Deze artistieke korte film toont op grappige, speelse wijze de absurde relatie tussen ons dagelijks leven en het wereldnieuws. De film is via deze link gratis te bekijken van vrijdag 28 juli t/m donderdag 3 augustus. (let op: de link werkt pas vanaf 28-7.)

HOP-week in Den Haag

Ga je studeren in Den Haag? Dan leer je tijdens de HOP-week de stad, studie en het studentenleven kennen. Daarnaast maak je alvast kennis met je medestudenten. Speciaal voor de nieuwe Haagse lichting organiseren we op 21 augustus i.s.m. de HOP-week en Solar Cinema een openluchtvertoning van de komische feelgood film Nice People in het Huijgenspark.

De HOP-week vindt plaats van 21-25 augustus.

LEES MEER
World Cinema Festival Amsterdam

Tijdens World Cinema Amsterdam kun je op wereldreis zonder de stad te verlaten. Dit filmfestival neemt je van 17-26 augustus mee naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika. De vele films, vaak gemaakt door jonge regisseurs, bieden je een onvergetelijk inkijkje in het leven daar.
Dit jaar is er een speciale focus op Afrika. In Actual Africa zie je de diversiteit en kwaliteit van de hedendaagse Afrikaanse cinema.

LEES MEER
Scratched Blue Sky

De Iraanse filmmaker Cyrus Esfandiari werkt momenteel aan een hartverscheurend filmproject dat gebaseerd is op het leven van een vijfjarige meisje uit Syrië, wonend in een Nederlands vluchtelingenkamp. Ze verloor haar ouders bij een bombardement en verkeert nog steeds in shock. Esfandiari wil met dit verhaal aandacht vestigen op de impact die oorlog heeft op onschuldige kinderen. Om zijn film te kunnen maken is hij een crowdfunding campagne begonnen, die wij bij deze graag onder de aandacht brengen.

LEES MEER
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube