Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief september
Nazomeren

Terug van vakantie, maar nog even lekker nazomeren met een film in de open lucht? Dat kan! Op 22 september vertonen we in het kader van het Just Peace Festival een film in de prachtige tuin van het Vredespaleis in Den Haag.
En voor in de agenda: in oktober gaat het nieuwe On Tour seizoen van start in zeventien steden door heel Nederland.

Ook hebben we nog openstaande stagevacatures, dus ben je nog op zoek naar een leuke stage of ken je iemand die op zoek is? Lees dan snel verder!

Movies that Matter On Tour

Vanaf oktober brengen we de favorieten van het afgelopen Movies that Matter Festival én nieuwe films naar zeventien steden door heel Nederland. In oktober vertonen we de documentaire No Place for a Rebel, over de terugkeer van een ex-kindsoldaat in de Oegandese samenleving. In november is de indrukwekkende speelfilm Insyriated te zien, over een gezin in het door oorlog verscheurde Syrië. De decemberfilm staat in het teken van de roze rivierdolfijn in de Amazone, die met uitsterven wordt bedreigd. Hoe een bioloog en een Braziliaanse tv-ster strijden voor het voortbestaan van deze diersoort is te zien in de documentaire A River Below. In januari vertonen we de film Tamara, een waargebeurd verhaal over het leven van de eerste transgender politica van Venezuela.

Benieuwd of we ook naar jouw stad komen?

Hier vind je het hele programma met data, tijden en plaatsen
Evenement bij het Vredespaleis

21 september is door de VN uitgeroepen tot de Internationale Dag van de Vrede. Rondom deze dag vindt het Just Peace Festival plaats in Den Haag. In het kader hiervan organiseren we in samenwerking met de Carnegie Stichting, Humanity House, Het Rode Kruis en Solar Cinema op vrijdag 22 september een vertoning in de tuin van het Vredespaleis. De film Land of Mine is te zien, een spannend drama over gevangengenomen Duitse soldaten die worden gedwongen om achtergebleven landmijnen langs de Deense kust onschadelijk te maken.

Tickets en info
Stagevacatures

We zijn op zoek naar enthousiaste stagiairs! Ben je geïnteresseerd in mensenrechten en film en op zoek naar een leuke stage? We hebben nog verschillende stageplaatsen waar we kandidaten voor zoeken. Ben je zelf niet op zoek, maar ken je misschien wel iemand? Spread the word! En neem snel een kijkje op onze vacaturepagina. 

Bekijk hier de vacatures
Gesteunde filmfestivals wereldwijd

Movies that Matter ondersteunt ook mensenrechtenfilmfestivals in ontwikkelingslanden en landen waar de persvrijheid beperkt is. Zo vond eind juli de eerste editie plaats van het Gulu International Film Festival, in het noorden van Oeganda, waar onder meer films werden vertoond over vrijheid van meningsuiting en gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

In de maand september zal het festival Ambulante Colombia van start gaan: een rondreizend festival dat films vertoont op afgelegen plaatsen in Colombia. In China vindt het eerste Shanghai Queer Film Festival plaats en in de Centraal-Afrikaanse Republiek het festival Ciné de Droits, dat als doel heeft bij te dragen aan vrede in het land.

Lees hier meer over Movies that Matter International Support
Films in de bioscoop

In september zijn ook weer veel mooie movies that matter te zien in de bioscoop. Wij tippen de volgende films: vanaf 31 augustus is Una Mujer Fantástica te zien. De transseksuele Marina en haar twintig jaar oudere vriend Orlando zijn bezig een gezamenlijke toekomst op te bouwen, wanneer plotseling het noodlot toeslaat.

Félicité is een portret van Kinshasa, Congo, met muziek van de wereldberoemde band de Kasai Allstars en het symfonie-orkest van Kinshasa. Deze film is te zien vanaf 7 september. Safari  is volgens Ulrich Seidl "een vakantiefilm over moord". De trofeejacht van blanke toeristen in Afrika staat centraal in deze film, te zien vanaf 14 september. Op 28 september is de release van 120BPM over het gevecht tegen aids. Deze film ging op het filmfestival van Cannes in première.

Amnesty  Vfonds logo NB   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube