Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Nieuwsbrief oktober
DUTCH movies matter

Nederlandse filmmakers opgelet! Op het Movies that Matter Festival 2018 introduceren we een nieuwe competitie: Dutch Movies Matter. Je kunt je film insturen tot 1 december.

Verder geven we je in deze nieuwsbrief weer biostips en vieren we de start van Movies that Matter On Tour. Ook buiten de bioscoop is echter nog genoeg te doen. Naast het bezoeken van leuke evenementen en festivals, kun je ook zelf een filmavond organiseren met de films uit het à la carte-menu. Zoals de spannende docu CITIZENFOUR.

nieuw tijdens het festival: Dutch Movies Matter

Ben je een Nederlandse filmmaker met een passie voor maatschappelijke thema's? Dan is nu je kans! Komende festivaleditie (23-31 maart) introduceren we een nieuw competitieprogramma, speciaal voor Nederlandse filmmakers: Dutch Movies Matter. Het Nederlandse perspectief in documentaires en speelfilms zal met deze nieuwe competitie extra aandacht krijgen.

De winnaar wordt bekroond met een Gouden Vlinder en een geldprijs. De deadline voor het insturen van films is 1 december. Dus wacht niet langer en stuur je film in!

KIJK HIER VOOR MEER INFORMATIE EN VOORWAARDEN
citizenfour à la carte

Organiseer je eigen film- en verdiepingsprogramma met Movies that Matter à la Carte. Je kiest de film, regelt een locatie en nodigt gasten uit. Vanaf nu is de Oscarwinnende documentairethriller CITIZENFOUR beschikbaar!

Filmmaker Laura Poitras en journalist Glenn Greenwald ontmoeten klokkenluider Edward Snowden in Hongkong. Daar overhandigt hij ze belastend bewijs van grootschalige, illegale privacyschendingen door de NSA.

LEES MEER OVER À LA CARTE
ENFF 2017

Tussen 26 oktober en 5 november zal in Den Haag weer het Eastern Neighbours Film Festival plaatsvinden. Ook dit jaar bestaat het programma uit de meest recente films uit Oost- en Zuid-Oost-Europese landen.

Er worden bovendien aanvullende gesprekken, workshops en masterclasses aangeboden. Het festival hoopt zo de bekendheid onder het Nederlandse (en internationale) publiek over de films en cultuur van onze Oostenburen te vergroten.

MEER INFORMATIE OVER HET ENFF
NO PLACE FOR A REBEL ON TOUR

No Place for a Rebel gaat deze maand On Tour in de Nederlandse filmhuizen. Deze film gaat over een moedige ex-kindsoldaat die terugkeert naar de maatschappij. Leuke tip: in LUX, Cinecitta, Kriterion, Lumen, Plaza Futura en Focus zullen de makers aanwezig zijn!

DATA EN LOCATIES
IK, ALLEEN IN DE KLAS op DBUFF

Op 3 november vertonen we Ik, Alleen in de Klas op het Da Bounce Urban Film Festival in het Bijlmerparktheater. Een bijzondere film over alledaags racisme in Nederland. De toegang is gratis en na afloop is er zelfs nog een gesprek met twee jongeren uit de film!

TICKETS
BIOSTIPS VOOR OKTOBER

Ook deze maand zijn er weer mooie films te zien in de Nederlandse bioscoop. Op 5 oktober gaat het Russiche drama Loveless in première en op 26 oktober een dubbele release van zowel Nepalees familiedrama White Sun als de Nederlandse/ Kosovaarse film Unwanted.

Logo Amnesty International  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube