Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Speciale filmavond!
filmvertoning IK ALLEEN IN DE KLAS op het DBUFF

Vrijdag 3 november | 17.00 uur | Bijlmer Parktheater Amsterdam | Toegang is gratis, aanmelden verplicht!

Movies that Matter nodigt je uit voor de voorstelling van de Nederlandse film Ik alleen in de klas op het Da Bounce Urban Film Festival. Deze film over racisme past goed bij de thematiek van het festival en biedt een Nederlands perspectief tussen de vele Amerikaanse films in het programma. Na afloop gaat Hesdy Lonwijk in gesprek met Soulayma en Jacqueline, twee jongeren uit de film.

Klinkt dit als een leuke avond? Deel het evenement dan met jouw achterban!

BEKIJK DE TRAILER
Ik alleen in de klas

Een hoge score halen bij de Cito-toets en toch een vmbo-advies krijgen. Met vrienden naar de club en geweigerd worden door de uitsmijter. Grapjes van klasgenoten moeten ondergaan. Het zijn de vormen van alledaags racisme die de kinderen van regisseur Karin Junger en hun vrienden voor de kiezen krijgen.

In Ik alleen in de klas gaat regisseur Karin Junger, witte moeder van drie donkere kinderen, samen met haar familie de confrontatie aan met het racisme dat zij in hun dagelijks leven ervaren.

LEES MEER
DBUFF 2017

Het Da Bounce Urban Film Festival brengt 5 dagen lang een programma met films van zwarte filmmakers en met een overwegend zwarte cast. Het festival levert met een selectie van speelfilms, documentaires en korte films een bijdrage aan de vraag naar meer diversiteit binnen filmaanbod in de Nederlandse bioscopen.

DBUFF 2017 wordt gehouden van 1 – 5 november in Pathé Arena en het Bijlmer Parktheater in Amsterdam.

LEES MEER
Logo Amnesty International  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube