Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Movies that Matter februari 2014
Tipje van de sluier

Over een kleine twee maanden is het weer zover: dan barst het Movies that Matter Festival los in Den Haag. In deze nieuwsbrief lichten we alvast een tipje van de sluier op met de bekendmaking van de openingsfilm, de oogst van Harvest 2013 én de festivalthema's van dit jaar.

Houd voor meer festivalnieuws de website van Movies that Matter en onze Facebookpagina in de gaten. 

'Miele' in On Tour

Vanaf deze maand zijn er al previews van het festival in het Movies that Matter On Tour programma te zien. Het Louis Hartlooper Complex in Utrecht bijt op maandag 3 februari het spits af met de vertoning van de speelfilm Miele. In de komende maanden staan de documentaire Inequality for All, de speelfilm Night of Silence en de documentaire #ChicagoGirl - The Social Network Takes on a Dictator op het programma.

LEES MEER
MtM @ Holland doc 24

Ook in februari vertoont Movies that Matter @ Holland Doc 24 weer vier spraakmakende documentaires. Op dinsdag 4-2 is de eerste film van deze maand te zien rond de klok van 22.00 uur. Impunity belicht het onderzoek naar de ultrarechtse paramilitaire organisatie Autodefensas Unidas de Colombia (AUC). Een speciaal opgerichte Commissie voor Vrede en Recht begon in 2005 met het verzamelen van bewijslast tegen de paramilities.

LEES MEER
Openingsfilm Movies that Matter Festival 2014
"A very substantial movie, with great compassion and urgency."  Aldus The Guardian over de openingsfilm La Jaula de Oro van het Movies that Matter Festival 2014.

Op donderdag 20 maart opent het festival in aanwezigheid van regisseur Diego Quemada-Diez met deze veelbekroonde speelfilm, die t/m maandag 24 maart nog diverse keren in aanwezigheid van de regisseur vertoond zal worden. We volgen in deze aangrijpende roadmovie drie Guatemalteekse pubers tijdens hun reis door Mexico, op zoek naar een beter leven in de Verenigde Staten.
 

Het Movies that Matter Festival programmeerde van deze regisseur eerder diens korte film I want to be a Pilot . Quemada-Diez, een voormalig student van de vermaarde Britse regisseur Ken Loach, sleepte met La Jaula de Oro onder meer de ‘A Certain Talent Prize’ op het filmfestival in Cannes in de wacht. 

Harvest 2013 geoogst!

Ieder jaar presenteert het Movies that Matter Festival een selectie van de beste human rights films die het voorgaande jaar in de bioscoop te zien waren, waarbij het publiek bepaalt welke films er nog eenmaal op het grote doek vertoond worden.

Het publiek heeft haar stem via de website uitgebracht en Harvest 2013 is inmiddels geoogst!
De volgende titels zijn als winnaars uit de bus gekomen en zullen tijdens het festival te zien zijn, met Nederlandse ondertiteling:

Hannah Arendt, Hoe Duur was de Suiker?, Mandela: Long Walk to Freedom, Omar en Die Welt.  

Movies that Matter bedankt allen die hun stem hebben uitgebracht!

Thema's MTMF

Ieder jaar kent het festival naast de twee hoofdprogramma's A Matter of ACT en Camera Justitia, een aantal themaprogramma's. De thema's van dit jaar zijn LOVE, GREED en COLOURS, plus een regioprogramma over MEXICO. Bovendien haakt het festival met het themaprogramma ATOMIC met vijf films en internationale sprekers aan bij de grote nuclaire top in Den Haag, de NSS. Binnenkort meer hierover op onze website.

Festivalkrant

Zeven maart verschijnt de jaarlijkse Movies that Matter Festivalkrant weer bij Dagblad Trouw. Deze special staat vol praktische informatie, zoals korte synposis van alle films, een blokkenschema, achtergrondartikelen en interviews. Bent u geen Trouw-lezer, maar wlt u toch niets missen van het festival? Schrijf u dan nu in voor de GRATIS festivalkrant! Half maart wordt hij per post bij u thuis bezorgd.

steun vfonds

Het vfonds is sinds 2011 hoofdpartner van Movies that Matter en ondersteunt daarnaast vanaf 2013 het programmaonderdeel Camera Justitia. Want films maken soms pijnlijk duidelijk hoe belangrijk vrede en vrijheid zijn. Investeren in vrede is een must. Vindt u vrede en vrijheid ook zo belangrijk? Wilt u hier zelf ook een steentje aan bijdragen? Steun dan het vfonds.

BEREIKBAARHEID FESTIVAL

Afgelopen week was er een hausse aan berichten in de media waarin gewaarschuwd werd dat 'fort Den Haag' vanwege de Nuclaire Top op 24 en 25 maart slecht bereikbaar zal zijn. Graag wijzen wij bezoekers van buiten Den Haag erop dat de festivallocaties aan een andere kant van de stad gelegen zijn dan waar de top plaatsvindt. Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en het Nutshuis zijn heel goed bereikbaar per trein; gelegen op circa 10 minuten lopen van CS en HS. En voor wie liever met de auto komt; via de A4, festivallocaties op circa 5 min. van de uitvalsweg A12, Utrechtsebaan gelegen, met twee grote parkeergarages binnen een straal van 100 meter. 

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube