Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Kinderrechtenfilms in Den Haag
Kinderrechtenfilms in Buurthuizen Den Haag

Op 20 november is het de Internationale Dag van de Rechten van het Kind en dit vieren we met bijzondere filmvoorstellingen over kinderrechten. Van 18 tot en met 20 november organiseren we in samenwerking met Gemeente Den Haag gratis vertoningen van Trots en Treiter en Een Jaar Zonder Mijn Ouders in de Buurthuizen van de Toekomst. Na afloop van deze twee korte films verzorgt UNICEF interessante gastlessen over kinderrechten. De films zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, dus de hele familie is van harte welkom!

Movies that Matter stuurt u deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze voorstellingen onder de aandacht te brengen van uw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@moviesthatmatter.nl

TIJDEN & LOCATIES
Trots en treiter

Emma (13) is drie jaar geleden van Mali naar Nederland verhuisd. Op de Nederlandse basisschool voelde Emma zich anders, van buiten door haar huidskleur en van binnen door de andere cultuur. Ze wist niet goed hoe ze zich moest gedragen en ze werd gepest. Nu zit ze op de middelbare school en daar voelt ze zich stukken beter. Ze durft zich steeds meer te uiten en ontdekt dat het haar helpt om haar gevoelens om te zetten in liedjes.

BEKIJK DE TRAILER
Een jaar zonder mijn ouders

Als Tareq vanwege de oorlog Syrië ontvlucht moet hij zijn ouders, zusje en broertje achterlaten. Op naar Europa, een onzekere toekomst tegemoet. Wanneer zal hij zijn ouders weer zien? Het wordt een gevaarlijke reis en eenmaal aangekomen in Nederland begint het wachten. Als hij had geweten dat het wel een jaar zou gaan duren, was hij dan ook weggegaan? Had hij eigenlijk een keuze?

BEKIJK DE TRAILER
Buurthuizen van de Toekomst in Den Haag

In een Buurthuis van de Toekomst delen sportclubs, scholen, culturele-, zorg- en welzijnsinstellingen en andere organisaties een accommodatie. Op die manier maken zij optimaal gebruik van het gebouw en werken zij samen aan activiteiten voor de wijk. Bewoners van Den Haag doen actief mee in hun wijk en zetten zich in voor familie, buren en lokale verenigingen. Mensen zijn zo meer betrokken bij elkaar en hebben meer voor elkaar over.

LEES MEER
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube