Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter December 2017
Schrijf!

Het is bijna december en dat betekent feest, cadeaus en gezelligheid. Juist in deze maand staan we stil bij het belang van mensenrechten. Zo vieren we op 10 december de Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag organiseert Amnesty door het hele land de schrijfmarathon. Wij schrijven mee! Jij ook?

Net als de Sint geven wij deze maand een kadootje weg: breng je stem uit op je favoriete mensenrechtenfilm van 2017 en wie weet zie je hem op het festival in maart nog eenmaal op het witte doek. Bovendien maak je kans op twee vrijkaarten voor het MtMF 2018!

Chosen by YOU

Heb jij het afgelopen jaar een indrukwekkende, ontroerende en misschien wel onvergetelijke film in de bios gezien die je nog éénmaal op het grote doek wil zien? Breng dan nu je stem uit voor Chosen by You

Ieder jaar vertonen wij op het Movies that Matter Festival (23-31 maart) een selectie van de beste human rights films die het voorgaande jaar in de in de bioscoop te zien waren. Wie stemt dingt mee naar vrijkaartjes voor het MtMF 2018!

Stem nu en win vrijkaarten!
On Tour

A River Below toert in december in vijftien steden door heel Nederland.

Diep in de amazonerivier leeft de zeldzame roze dolfijn. De soort is een makkelijke prooi voor lokale vissers en is daarom bijna uitgestorven. Een Braziliaanse televisiester en een bioloog strijden beiden op geheel eigen wijze voor het behoud van het dier, tot een schandaal de verhoudingen op scherp zet en prangende ethische kwesties blootlegt.

Bekijk hier de trailer van A River Below.

De Correspondent

In de intrigerende documentaire Those Who Jump zie je hoe een grote groep Afrikaanse migranten in Noord-Marokko elke dag illegaal de grens naar Europa probeert over te steken. De film geeft een ongepolijst beeld van dit keiharde bestaan, waarin de doorgaans onzichtbare hoofdpersonen een stem krijgen.

Heb je deze movie that matters gemist of wil je hem nog een keer zien? Van vrijdag 24 november t/m donderdag 30 november kun je Those Who Jump online kijken bij De Correspondent.

Schrijfmarathon

Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – klimmen we weer samen met Amnesty en vele anderen in de pen om vierentwintig uur lang brieven te schrijven. Voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die gedwongen werden te trouwen of vastgezet werden omdat ze voor hun mening uitkwamen. Met deze brieven kunnen we echt een verschil maken! Schrijf je mee? 

Ja, ik doe mee!
Ambassade vertoningen

In het kader van Mensenrechtendag geven wij op 10 december alle Nederlandse ambassades de mogelijkheid om mensenrechtenfilms te vertonen. Zo wordt bijvoorbeeld Hissein Habré, A Chadian Tragedy (A Matter of ACT winnaar 2017) vertoond in het Freedom Park in Lagos, Nigeria.

Te zien in de bios

Wij tippen de volgende releases: De rode ziel, een docu over hoe de psychologische erfenis van de Sovjet-Unie zich heeft genesteld in het hoofd van de hedendaagse Rus. Ai Weiwei's Human Flow (14 dec.) en The Long Season (28 dec.) laten de onthutsende omvang van de vluchtelingencrisis en de diepgaande persoonlijke verhalen van mensen die er middenin zitten, zien.

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube