Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Watch a film @ MtMF 2018
Kom naar het movies that matter festival!

€8,50 per student | €8,00 CJP | €5 groepskorting | 23 t/m 31 maart in Den Haag 

Altijd al eens dieper in de wereld van film en mensenrechten willen duiken? Bezoek met je studievereniging het Movies that Matter Festival! Onze missie is het openen van ogen voor mensenrechten door film. Om dit voor elkaar te krijgen, organiseren we het hele jaar door spraakmakende filmvertoningen die debat stimuleren. Van 23 t/m 31 maart 2018 vindt het jaarlijks terugkerende Movies that Matter Festival plaats in Den Haag. Een film- en debatfestival waar je bijzondere films ziet en in gesprek gaat met activisten, rechters, internationale experts én bevlogen filmmakers. 

Masterclasses 
Behalve filmvertoningen bieden we ieder jaar ook masterclasses aan van regisseurs, mensenrechtenactivisten en andere spraakmakende gasten (zoals in eerdere edities door Joshua Oppenheimer - The Act of Killing, Inna Shevchenko van Femen en rechter Julia Sebutinde, van het Internationaal Gerechtshof). Zodra het volledige programma van 2018 bekend is, houden we je graag op de hoogte over de masterclasses die ook te boeken zijn voor studenten.

Praktische informatie 
Is je interesse gewekt? Stuur ons een e-mail om alvast een bezoek te bespreken of om meer info op te vragen over het festival en de tarieven. Heeft jouw vereniging een Facebookgroep of groepsapp? Dan zou het leuk zijn als je dit bericht wilt delen.

Voor studenten geldt het kortingstarief van €8,50 en CJP-leden kunnen voor €8,00 een kaartje kopen. Als er animo is om met de vereniging (of meerdere verenigingen samen) een zaal te reserveren in de ochtend, kan deze voor een nog scherper tarief van €5 per student geboekt worden.

Mr. Gay Syria

Op ons festival kun je een breed scala aan mensenrechtenfilms zien, verdeeld in verschillende competitie- en themaprogramma's.

Zo is het programma On the Move gewijd aan films over migratie. Een van de films uit dit programma is Mr. Gay Syria. Deze film volgt twee Syrische vluchtelingen: Husein is een kapper in Istanboel die zijn homoseksuele identiteit voor zijn gezin moet verbergen, Mahmoud is de oprichter van de LGBTI-beweging in Syrië en woont nu in Berlijn. Wat hen samenbrengt is een droom: de realisatie van de Mr. Gay Syria schoonheidswedstrijd. Zal de droom uitkomen?  

BEKIJK DE TEASER
Movies that Matter

 Movies that Matter gelooft in de kracht van cinema als instrument om onverschilligheid te bestrijden. Film heeft namelijk meer dan ieder ander medium het vermogen ogen te openen. Daarom organiseren wij ieder jaar een filmfestival, maandelijkse On Tour filmvertoningen in zeventien filmtheaters en educatieprogramma's die mensen bewust maken van het belang van mensenrechten.

Om de uiteengezette thema's van de desbetreffende film verder te verkennen, gaan onze vertoningen altijd gepaard met een boeiend uitbreidingsprogramma, in de vorm van discussies, debatten, talkshows, inleidingen, toespraken of Q&A's.

LEES MEER OVER ONS
Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube