Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Maart 2014
Aftellen

Het aftellen is begonnen! Nog een kleine drie weken en dan start het Movies that Matter Festival in Den Haag met een actueel en gevarieerd programma van films, talkshows, debatten, muziek, een expositie en meer. Het volledige filmprogramma staat online. De kaartverkoop start op donderdag 6 maart.

Alvast in de festival stemming komen? Geef je dan op voor de Movies that Matter Festival pubquiz! Meer hierover in deze nieuwsbrief.

'Inequality for All' in On Tour

In maart is de festivalfilm Inequality for All in vijftien steden door heel Nederland te zien, in combinatie met een verdiepingsprogramma.

Aan de hand van animaties, archiefbeelden en Dolly Parton’s Nine to Five wordt het ernstige probleem van de inkomensongelijkheid in de Verenigde Staten luchtig en grappig in beeld gebracht. Gelijkend aan An Inconvenient Truth van Al Gore, maar dan over de economie. Een onderhoudend document over de keerzijde van de Amerikaanse Droom.

Het On Tour programma start op maandag 3 maart om 19.00 uur in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht.

LEES MEER
Movies that Matter @ NPO Doc

Festivalpartner NPO Doc (voorheen Holland Doc) staat in maart in het teken van het Movies that Matter Festival, met iedere dinsdagavond een spraakmakende documentaire rond de klok van 22.00 uur.
Van 15 t/m 21 maart is er de speciale themaweek Recht op liefde met documentaires over mensenrechten en liefde. Hedy d’Ancona, bestuurslid van Movies that Matter, geeft bij iedere film een introductie.

In maart vertoont Movies that Matter @ NPO Doc de films: Agnus Dei, Reporter, Yodok Stories en de festivalfilm Countdown to Zero.

LEES MEER
ATOMIC = No Panic!
GEEN PANIEK, ook tijdens de Nuclear Security Summit (NSS) op 24 en 25 maart, is het Movies that Matter Festival, centraal gelegen tussen twee stations,  voor bezoekers van buiten Den Haag met het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar.


Het film- en debatprogramma ATOMIC haakt met de vier documentaires Countdown to Zero, Pandora’s Promise, Into Eternity, Snake Dance en de speelfilm Grand Central aan bij deze top.

Op dinsdag 25 maart vindt om 20.30 uur in de foyer van Theater aan het Spui de GRATIS toegankelijke ATOMIC TALKSHOW plaats, over het nut van kern energie en het gevaar van nucleaire rampen en terrorisme. Aan de discussie nemen deel: Bruce Blair (Global Zero), Kirsty Alexander (Nuclear Industry Association), Shin Chang-Hoon (directeur Asan Nuclear Policy and Technology Center), Bert Wolterbeek (directeur van het Reactor Instituut Delft), Jorien de Lege (Greenpeace), en filmmaker Patrick Marnham (Snake Dance). Presentatie is in handen van Jeroen Kramer. 

And the Oscar goes to...

12 Years a Slave, het aangrijpende filmepos over een vrije zwarte man die als slaaf verkocht wordt, won op 2 maart 2014 in Los Angeles maar liefst drie Oscars, waaronder die voor Beste Film. 12 Years a Slave is ook te zien op het Movies that Matter Festival.
Op donderdagmiddag 20 maart gevolgd door een nagesprek met journaliste Bianca Stigter. Zij overtuigde haar partner, regisseur Steve McQueen het gelijknamige boek en levensverhaal van Solomon Northup te verfilmen.

Sex voor 5 Euro
Zondag 23 maart om 16.00 uur vindt tijdens de VARA Publieksdag de wereldpremière plaats van de documentaire Sex voor 5 Euro. In deze film reist BN’er Yolanthe Sneijder-Cabau aan de vooravond van het WK naar Brazilië, op zoek naar minderjarige meisjes die in de prostitutie werken.
Na vertoning van de film is er een nagesprek met Yolanthe Sneijder-Cabau.
MTM op je Mobiel

Geen gedoe meer met onleesbare teksten en inzoomen: de Movies that Matter website is er nu ook in een speciale versie voor de mobile telefoon! Zo is het programma in een oogopslag te zien en zijn tickets makkelijker te bestellen vanaf de GSM.

Festival Promo

De Movies that Matter Festival promo is nu in theaters door het hele land en online te zien. Het filmpje werd gemaakt door regisseur Billy Pols. Zijn documentaire Zombie: The Resurrection of Tim Zom stond op de tweede plaats in de lijst van publieksfavorieten op het Internationaal Film Festival Rotterdam 2014. Bekijk de promo hier.

Pubquiz

Om alvast in de stemming te komen voor het Movies that Matter Festival is er komdende zondag 9 maart om 19.30 uur in Filmhuis Den Haag een festival pubquiz! De quiz bevat vragen gerelateerd aan de thema's ATOMIC, COLOURS, GREED, LOVE en MEXICO. De voertaal is Engels. Deelnemers kunnen zich per team of individueel opgeven bij Tessa Stevens via t.stevens@moviesthatmatter.nl

Nationaal Archief

Festivalbezoekers GRATIS naar het Nationaal Archief

Bezoekers van het Movies that Matter Festival kunnen op vertoon van een filmkaartje gratis naar de tentoonstelling Het geheugenpaleis – met je hoofd in de archieven in het Nationaal Archief. Maak kennis met de Europapa’s Drees, Beyen, Stikker en Luns die in de jaren 50 van de vorige eeuw de eerste stappen zetten naar de Europese eenwording. En ontdek meer over de inburgering van gerepatrieerde Indische Nederlanders na de Tweede Wereldoorlog. Kijk hier voor meer info.
Adres: Prins Willem-Alexanderhof 20, Den Haag (tegenover de zij-uitgang van spoor 12 van station Den Haag CS)

 

VSB Fonds

Kijk anders door kunst en cultuur

Kunst en cultuur zijn een belangrijk onderdeel van onze samenleving. Film, bijvoorbeeld, stimuleert ons om anders te kijken en anders te denken. Zo ontdekken we nieuwe betekenissen. Door kunst en cultuur verruimen we ons denken over alledaagse dingen en over grote thema's zoals de medemens of het leven. Daarom wil VSBfonds dat zoveel mogelijk mensen kennismaken met, meedoen aan en genieten van kunst en cultuur.  Heeft u ook een idee om mensen te betrekken, verbinden en verrijken? Kijk op www.vsbfonds.nl of uw plan voor ondersteuning in aanmerking komt.

Logo Amnesty International  Logo VFonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube