Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter Januari 2018
Fijne Feestdagen!

Aan het einde van het jaar vieren we feest, blikken we terug op de hoogtepunten en maken we ons op voor een vers, nieuw jaar. 

Jij kan ons helpen om te bepalen wat de filmische toppers van 2017 waren: stem op Chosen by YOU en misschien zie je jouw favoriete human rights film wel terug op ons festival in maart. 

Ook kijken we vooruit: het campagnebeeld voor het nieuwe festival is klaar en er zijn al een aantal filmtitels bekend! Nieuwsgrierig? Lees snel verder!

Eerste competitiefilms #MtMF18 bekend

Wij zijn blij je te kunnen vertellen dat de eerste filmtitels voor de drie competitieprogramma's van het Movies that Matter Festival 2018 (23 t/m 31 maart in Den Haag) bekend zijn.

Mr. Gay Syria van regisseur Ayse Toprak over de Mr. Gay Syria verkiezingen in Istanboel is geselecteerd voor het hoofdprogramma Activist (voorheen A Matter of ACT). De eerste titel van het Camera Justitia programma is Aus Dem Nichts van regisseur Fatih Akin (Gegen die Wand). De film gaat over een moeder die strijdt voor gerechtigheid na een terroristische aanslag. In de nieuwe competitie Dutch Movies Matter is de film Onderkomen te zien van Jacqueline van Vugt. Zij volgt drie Afghaanse jongens die als minderjarigen en zonder ouders naar Nederland vluchtten en inmiddels al jaren in afwachting zijn van een verblijfsstatus. 

Lees het persbericht
Conscious Cinema

In de week voor kerst haalt 3FM Serious Request geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn namelijk meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict.

Samen met het Rode Kruis en enkele filmtheaters organiseren we Conscious Cinema, een reeks bewustmakende filmavonden, rondom dit onderwerp. We vertonen o.a. de MtMF16 films Nice People en Vergeet mij niet
.

Meer info
On Tour: Tamara

In het nieuwe jaar zijn er ook Movies that Matter On Tour vertoningen om naar uit te kijken, waaronder vanaf januari Tamara. De film gaat over Teo die zich, een vrouw voelt. In Parijs is hij zijn flamboyante zelf, maar in zijn vaderland Venezuela gedraagt hij zich volgens de geldende normen. Hij start een gezin en draagt mannenkleding. Na een tijdje wringt de schoen en begint de transformatie naar wie hij had moeten zijn. De film is gebaseerd op het leven van Tamara Adrian, de eerste transgender politica van Venezuela.

Chosen by YOU

Nog niet gestemd op Chosen by YOU? Grijp dan nu je kans! 

Ieder jaar vertonen wij op het Movies that Matter Festival (23-31 maart) met Chosen by YOU een selectie van de beste human rights films die het voorgaande jaar in de in de bioscoop te zien waren. Wie stemt dingt bovendien mee naar vrijkaartjes voor het MtMF 2018, dus maak je keuze via onderstaande link.

Breng je stem uit
Best of #MtMF18

Tijdens de Best of MtMF#18 zie je drie van de beste festivalfilms op één dag voor de voordelige prijs van 25 euro. Ook dit jaar kun je op de laatste zaterdag van het festival prijswinnaars en parels zien. De kaarten voor Best of MtMF#18 zijn al vanaf 25 januari te bestellen, dus zet deze datum vast in je agenda! De reguliere kaartverkoop start op donderdag 8 maart

Voor wie niet naar Den Haag kan komen gaat de Best of #MtMF18 On Tour in verschillende filmtheaters door het land.

Bioscooptips

Bar Bahar (4 jan), een portret van drie Palestijnse vrouwen die in het dagelijks leven hun weg moeten zien te vinden tussen enerzijds het beklemmende, religieuze karakter van de maatschappij en anderzijds het vrijzinnige karakter van een metropool als Tel Aviv.

Het historisch WOII-drama Tokyo Trial (11 jan) over Nederlandse rechter Röling die deelneemt aan het Internationale Oorlogstribunaal in Tokio.

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube