Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter februari 2018
Risk On Tour in februari

Een onthullend portret van WikiLeaks-oprichter Julian Assange. De Oscar-winnende regisseur Laura Poitras (Citizenfour) volgt Assange gedurende zes jaar. Wat aanvankelijk een positief document van een visionaire, historische figuur had moeten zijn, verandert in een karakterstudie van een narcistische man die graag gevoelige zaken van anderen blootlegt, maar fel uithaalt wanneer hij zelf onder de loep genomen wordt. Bekijk hier de trailer van Risk.

Risk toert in februari door heel Nederland. De film wordt in zestien steden vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek. Bovendien maakt de documentaire deel uit van ons Camera Justitia competitieprogramma en zal daarom ook te zien zijn tijdens het Movies that Matter Festival 2018 (23 t/m 31 Maart in Den Haag).

Risk en Rechten

Het lekken van geheime overheidsdocumenten brengt risico's met zich mee voor het Wikileaks-team. In Risk zien we hoe hun rechten menigmaal worden bedreigd en hoe Assange genoodzaakt is politiek asiel aan te vragen bij de Ambassade van Ecuador in Londen. Anderzijds laat de docu zien hoe Assange en zijn medewerker Jacob Appelbaum zelf ook in opspraak komen wanneer zij worden aangeklaagd voor o.a. aanranding.


Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van uw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien u meer informatie wenst voor een actie of geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube