Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter maart 2018
Newton On Tour in maart

Newton is een man van principes. Dat maakt zijn leven niet altijd gemakkelijker, maar bij zijn werk als overheidsambtenaar worden zijn principes en punctualiteit echter op prijs gesteld. Het levert hem een aanstelling op als coördinator van een stembureau in een van de meest afgelegen en ontvlambare gebieden van India. We zien de uitdagingen waar de grootste democratie van de wereld gesteld wordt. Newton probeert deze uitdagingen op droogkomische wijze het hoofd te bieden en slaagt daar wonderwel in. Bekijk hier de trailer van Newton.

Newton toert in maart door heel Nederland. De film wordt in zeventien steden vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek.

Newton en Politiek

Alhoewel India momenteel de grootste actieve democratie van de wereld is, betekent dit zeker niet dat overal even eerlijk gestemd wordt. Dit wordt pijnlijk duidelijk bij het zien van de film. Hierbij spelen corruptie, het conflict tussen de naxalieten en de overheid, maar ook de invloed van lokale militairen en het kastensysteem een rol.

Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van uw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien u meer informatie wenst voor een actie of geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube