Indien u deze e-mailnieuwsbrief niet goed kunt lezen, klik dan hier voor de online versie
Logo Movies that Matter april 2018
Beauty and the Dogs On Tour in april

Tijdens een studentenfeest in Tunis ontmoet Mariam de mysterieuze Youssef. Als ze samen het feest verlaten, begint er een lange nacht waarin Mariam zal moeten vechten voor haar rechten en waardigheid in een corrupt systeem. Bekijk hier de trailer.

Beauty and the Dogs
 is op het Movies that Matter Festival te zien (23-31 maart in Den Haag) en toert in april door heel Nederland. De film wordt in zeventien steden vertoond in combinatie met een inleiding of nagesprek.

Beauty and the Dogs en Vrouwenrechten

Aan de schaal en rapportage waarop geweld plaatsvindt, is te zien dat vrouwen in Tunesië ondanks de progressieve wetgeving nog flink worden achtergesteld. Bijna de helft van de vrouwen heeft te maken met huiselijk geweld en driekwart van de vrouwen is wel eens seksueel lastiggevallen in het openbaar. Uit onderzoek van Amnesty International blijkt bovendien dat vrouwen in Tunesië vaak geen aangifte doen, omdat hun aanklacht toch niet serieus wordt genomen. Na aanklachten stelt de politie vaak geen onderzoek in, of gaan zij automatisch uit van het gelijk van de man. Precies deze problematiek stelt Beauty and the Dogs aan de kaak.

Movies that Matter stuurt deze aankondiging met het vriendelijke verzoek om deze film onder de aandacht te brengen van uw achterban middels website, nieuwsbrief en/of sociale media. Indien u meer informatie wenst voor een actie of geen bericht meer van Movies that Matter wenst te ontvangen, neem dan contact op via info@moviesthatmatter.nl

Amnesty  vfonds   Stelt u geen prijs op deze nieuwsbrief, klik dan hier om u af te melden Movies that Matter on Twitter  Movies that Matter on Facebook  Movies that Matter on Instagram  Movies that Matter on Youtube